Протест в Сандански. Десетки хора се вдигнаха в защита на

...
Протест в Сандански. Десетки хора се вдигнаха в защита на
Коментари Харесай

Протест в защита на лекар на година, освободен от болница

Протест в Сандански. Десетки хора се подвигнаха в отбрана на уволнен доктор от локалната болница. Хирургът Георги Алексиев беше разгласен за доктор на годината в Югозапада, само че договорът му не беше възобновен. Протестиращите се събраха на входа на града.

Само за два дни доктор Алексиев събра поддръжката на десетки сътрудници и пациенти във " Facebook ".

Основният претекст за недоволството на жителите е, че Алексиев е добър експерт, избавил доста животи, и е належащо - в полза на хората, той да продължи да практикува.

" Преди 8 години бях прострелян в сърцето. Д-р Алексиев ме подари с втори живот, за което аз съм доста признателен. Тук сме да го подкрепим за това, че той сътвори един прелестен екип за тези години, в които работи тук - в хирургичното поделение на град Сандански. Другото, което желая да кажа е, че не може да се постъпва по този начин с един подобен експерт - доктор на годината за 2018 година Сигурно няма друга страна, в която един подобен доктор може да бъде уволнен ", сподели пред bTV Илия Апостолов, който е измежду протестиращите.

Управителят на болничното заведение в Сандански доктор Тонев твърди, че е освободил Алексиев поради " сложния му темперамент и неприятно отношение към пациенти ".

" По мотив обидното му държание към една колежка, която участваше в екипа, той беше поканен от етичната комисия да дава пояснения. Има голям брой недоволства от пациенти, че са обиждани с обидни и даже нецензурни думи, когато са имали контакт с него и са се обръщали за помощ към него ", сподели шефът на МБАЛ " Югозападна болница " доктор Илия Тонев.

По думите му има задоволително образци за това.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР