Протест в Роман заради съмнения за купен вот и манипулации

...
Протест в Роман заради съмнения за купен вот и манипулации
Коментари Харесай

Задържаха двама за купуване на гласове в Роман

Протест в Роман поради подозрения за платен избор и операции при провеждането на изборите на 29 октомври. Задържани са двама души за пазаруване на гласове, които са признали, че са направили закононарушението.

В общината е избран отново досегашният кмет. Протестиращите упорстват за анулиране на вота, защото е имало регистрации на хора, които не са от района и в никакъв случай не са били. Според тях новият определен кмет Валери Ролански, който завоюва трети мандат, е определен непочтено.

" На 27-ми бяха хванати двама индивида, които купуваха избор с 83 индивида в лист. Има заведено досъдебно произвеждане в Софийската градска прокуратура и няма никакъв резултат. Има хора от листата, които са си признали, че са взели пари. Тези хора, които са купували гласове, са освободени и са си тук на независимост ", съобщи Детелина Делева, съорганизатор на митинга, пред БНТ. 

" Не може в едно село, в което живеят по непрекъснат адрес 140 индивида, сега живеят почти 70-80, да дойдат да гласоподават 257 в изборния лист, не може. Заснето е по какъв начин бусове са докарани да гласоподават за общински кмет. Не може други хора да ни дефинират какво да вършим. Настояваме за инспекция на всички регистрации ", добави Силвия Василева.

Хората се заканиха, че в случай че настояванията им не бъдат чути ще продължат с митингите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР