Протест в подкрепа на пребития от роми Пламен Николов ще

...
Протест в подкрепа на пребития от роми Пламен Николов ще
Коментари Харесай

Айтос на протест за мъж пребит от роми

Протест в поддръжка на пребития от роми Пламен Николов ще се организира на следващия ден в 18 часа в центъра на Айтос. Организатор на събитието е Гергана Николова, оповестява Флагман.бг. Протестиращите се провеждат посредством група във Facebook.

На този стадий не е известно да имат позволение от общината, само че все пак стачкуващите считат да се съберат и да кажат на всеослушание: СТОП НА ЦИГАНСКИЯ ТЕРОР!

Протестът ще е в поддръжка на Пламен, както и с гледище за приемане на радикални ограничения, с цел да могат над 5-те хил.обитатели на ромския квартал " Странджа " в Айтос да схванат, че с изключение на права, имат и отговорности. Т.е. – би трябвало да съблюдават българското законодателство и да запомнят, че махалата не е ромски анклав, а територия общодостъпна за всеки жител.

В Айтос това е втори случай на ромска експанзия за по-малко от година. В края на 2017 година роми нападнаха служители на реда с дървен кол и ги постановяваха.

„ Протестът ще е кротичък, желаеме да покажем, че законите са за всички и не би трябвало да се нарушават ”, споделят уредниците във Facebook. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР