Протест в подкрепа на отличения за Лекар на годината в

...
Протест в подкрепа на отличения за Лекар на годината в
Коментари Харесай

Протест в подкрепа на отстранения от длъжност лекар на годината в Сандански

Протест в поддръжка на отличения за " Лекар на годината " в Югозападна България, който преди дни беше отхвърлен от служба. Освобождаването на някогашния шеф на хирургичното поделение в болничното заведение в Сандански стана мотив за публично неодобрение в града и единствено за 2 дни десетки се оповестиха в негова поддръжка в обществените мрежи. Днес недоволни жители се събраха до основния път Е-79, на входа на Сандански, и настояха хирургът да се върне назад на работа в локалната болница.

Сандански

Мястото на " Лекаря на 2018 " година е в отделението по хирургия, безапелационни са хората. Според тях доктор Алексиев е добър експерт и би трябвало да продължи да практикува.

В средата на седмицата Георги Алексиев бил прочут, че трудовите му връзки с болничното заведение в Сандански няма да бъдат възобновени и би трябвало да напусне локалното лечебно заведение. Като причина за отстраняването от служба от управлението на болничното заведение показват: „ сложния му темперамент и неприятно отношение към пациентите. "
Д-р Илия Тонев, шеф на МБАЛ " Югозападна Болница ": Водещата причина е отношението му към пациентите, тъй като представете си, да сте в ролята на пациент и насреща лекаря, на който поверявате здравето и живота си, да се обръща към вас с думите прасе такова дебело.Д-р Георги Алексиев: Добре се отнасям с пациентите си, виждам ги като децата си, аз извозвам повече време в болничното заведение, в сравнение с у дома, и в случай че не го правех, щяха ли да бъдат тези хора тук?
Протестът в поддръжка на доктор Алексиев продължава на следващия ден заран пред болничното заведение в Сандански.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР