Протест в Пловдив в подкрепа на задържания лекар Иван Димитров,

...
Протест в Пловдив в подкрепа на задържания лекар Иван Димитров,
Коментари Харесай

Протест в Пловдив в подкрепа на задържания лекар за убийство

Протест в Пловдив в поддръжка на арестувания доктор Иван Димитров, който простреля при грабеж в дома си престъпно проявения и осъждан за обири Жоро Джевизов. Събралите се в негова отбрана направиха подписка и обявиха желанието си още веднъж да го поддържат в правосъдната зала.

Пловдив

Часове откакто стана ясно, че лекар Иван Димитров е арестуван за 72 часа с обвиняване за ликвидиране, пловдивчани проведоха в обществените мрежи митинг в негова поддръжка. Още в 9 сутринта съседи на лекаря, негови сътрудници в университетската болница, познати и непознати показаха възмущението си от ареста на рентгенолога.

- Най-възмутителното е, че може някой да влезе в дома ти и когато ти реагираш по най-адекватния метод, си задържан, повдигнато ти е обвиняване. Георги Генов: Тук не става въпрос дали е ром, ром или българин, влизат ти в къщата и ти краде, кво да направиш, да седнеш на дивана и да го чакаш. доктор Димитър Милинич: Не мога да си обясня по какъв начин човек като убития с десетки присъди се разхожда на независимост. Ако в този момент този доктор не бъде освободен, това значи, че ще има заклани българи, както и има до в този момент.
На митинга пристигна и брачната половинка на арестувания доктор, която сподели, че в предишното е имало три опита домът им да бъде обиран.

Жулиета Димитрова: При предходните случаи арестувани ли са крадците, които са влизали във вашата къща? - Не!
Както ви разказахме в новините в петък тяло на млад мъж беше открит върху кола пред постройката на Областната администрация в Пловдив. По-късно стана ясно, че това е престъпно проявения Жоро Джевизо, убит същата нощ при опит за грабеж в къщата на лекар Иван Димитров.

По-късно лекарят беше арестуван в полицията. В сряда съдът ще реши дали да го остави за непрекъснато в ареста. Тази заран митинга жителите направиха подписка в отбрана на рентгенолога и обявиха желанието си още веднъж да го поддържат в правосъдната зала.

  Убиха престъпно проявен мъж в Пловдив Убиха престъпно проявен мъж в Пловдив
Криминално проявен мъж беше погубен тази нощ в Пловдив. Тялото е открито сутринта до постройката на Областната администрация. По непотвърдена информация мъжът се...

В позиция, публикувана до медиите, от Вътрешна македонска революционна организация настояха за неотложно освобождение на доктор Иван Димитров и снемане на всички обвинявания против него. Заради този и други сходни случаи при започване на идната седмица партията ще предизвикват публичен спор за законодателни промени, които ще изискват институтът неизбежна самозащита да бъде уголемен в Наказателния кодекс.
 Починал мъж е открит върху капака на кола в Пловдив Починал мъж е открит върху капака на кола в Пловдив
Тази заран към 7 ч. в региона на Областната администрация в Пловдив е открит умрял мъж на забележима възраст от 40 години върху капака на кола, оповестява агенц...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР