Протест в Перник заради горене на боклуци в местния ТЕЦ

...
Протест в Перник заради горене на боклуци в местния ТЕЦ
Коментари Харесай

В Перник се съмняват, че властите крият и пазят ТЕЦ-а на Ковачки за горене на боклуци

Протест в Перник поради горене на отпадъци в локалния Топлоелектрическа централа „ Република ”, който де факто е на Христо Ковачки. Късно нощес, в ТЕЦ-а е имало инспекция поради сигнал за аромат на бакелит.
Отговарящата за ековъпросите в общината инж. Даниела Мицева съобщи пред Нова телевизия, че била правена инспекция 3 часа и подсети, че общината не е съгласна с това в ТЕЦ-а да се развива нов капиталов план за горене на отпадъци. Всъщност инспекцията не е открила нищо, само че Мицева съобщи, че няма да се откажат и ще продължат инспекциите. Тя не пропусна да каже, че в действителност това е главно отговорност на Регионална инспекция за опазване на околната среда т.е. на страната.
Протестиращите обаче са уверени, че ТЕЦ-ът е бил предизвестен за инспекцията и се крие какво се гори. " Всичко е с позволение, всичко е законно, пък ние да го дишаме ", заключи една от пристигналите на митинга дами.
Това, че съоръжения на Ковачки горят отпадъци от чужбина и по особено от Италия, беше доказано в два материала на " Биволъ ", в това число от италианска страна. Италианците обаче внасят отпадък за горене в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". А пробно горене на боклуци има в Топлоелектрическа централа " Брикел ", както и в пернишата топлоцентрала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР