Протест в памет на Джордж Флойд ще бъде организиран и

...
Протест в памет на Джордж Флойд ще бъде организиран и
Коментари Харесай

Протест в София срещу неравенството спрямо ромите в България

 Протест в памет на Джордж Флойд ще бъде проведен и в София. Шествието ще се организира в събота от 16 часа на бул. " Витоша ". Това оповестиха американски преподаватели в български учебни заведения по bTV.

" Събитието ще е спокойно и ще е и против неравенството по отношение на ромите в България ", сподели Чарлз Филипс, преподавател в Англо-американското учебно заведение. 

От дребни ни приготвят, че може да има експанзия към цветнокожите на всички места – на улицата, в учебно заведение, в магазина, разказа Филип. Според него нещата не са по този начин, както са били преди, несъмнено са се трансформирали по отношение на цветнокожите: " Но сега махалото се отплесна в друга посока, избирането на Обама не промени казуса с расизма, би трябвало цялото общество да си промени метода на мислене “.

Освен като част от митингите и отношението на полицията по отношение на цветнокожите, Лорел Змолек, учител в Американския лицей в София, открива расизъм и по време на пандемията: " Повече чернокожи умират от вируса, тъй като нямат достъп до лекарска помощ и работят помощни специалности, без които няма по какъв начин да съществуваме ".

Според преподавателя от Луизияна Санди Ян всички се концентрират главно във вандалските прояви, а не виждат и мирните във връзка с митингите в Съединени американски щати.

Да не забравяме, че и всички революции стартират с вандализъм, разясни тя. Санди Ян показа, че е била обект на расизъм от служители на реда: " Спирали са ме и са ми казвали: Ти си откраднала тази кола, това е оскърбление, поражда боязън ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР