Протест в Омуртаг късно вечерта в петък заради катастрофа, при

...
Протест в Омуртаг късно вечерта в петък заради катастрофа, при
Коментари Харесай

Протест в Омуртаг заради загинал 17 годишен младеж в катастрофа

Протест в Омуртаг късно вечерта в петък поради злополука, при която е умрял 17-годишен юноша. Според протестиращите, за случая, който се е случил на 15-ти август, е отговорен пийнал водач, прикриван след това.

В единия от колите, който е паднал в канавка, са пътували трима души. Единият умира на място, различен юноша е в болница с заплаха за живота, а водачът е незасегнат. В другия автомобил е бил водач на 32 години.

Протестът в петък вечерта е блокирал основния път София-Варна на разклона за Омуртаг.

Пред Нова телевизия регионалният шеф Митко Стайков изясни, че е разпоредил да се направи по-обстойна инспекция на случая поради напрежението от последните часове.

" Основно напрежението е провокирано в резултат на злополуката и трагичния случай - едното от момчетата умира, другото момче сега е в на изкуствено дишане, с контузия на белия дроб, черепно-мозъчна контузия и пресечен прешлен. Основното искане на протестиращите е правдивост. Те имат някакви подозрения. Говорихме до 3 часа сутринта, само че в границите на час, с един естествен разговор, успокоихме хората, че ще създадем всички допустимо ", съобщи Стайков.

Марчело първи е дошъл на мястото на случая. " Шофьорът на другия автомобил беше пийнал. Ние го спасихме него. Аз го подвигнах от земята, помогнах му да стане. Като го подвигнах, миришеше на алкохол ", сподели той.

Приятелите на починалия юноша оповестиха, че 32-годишният водач на другия автомобил, е общински консултант от Движение за права и свободи. " Излязохме на митинг, тъй като в интернет бяха оповестени единствено наши фотоси, а името и колата на другия водач не беше споделена и качена. Доколкото разбрахме този човек е общински консултант от Движение за права и свободи ", изясни Марчело.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР