Протест в „Младост” 3 срещу застрояването на парк. Протестиращите твърдят

...
Протест в „Младост” 3 срещу застрояването на парк. Протестиращите твърдят
Коментари Харесай

Протест в „Младост”, хората си искат парка

Протест в „ Младост” 3 против застрояването на парк. Протестиращите настояват пред NOVA, че теренът, очакван за 8-етажната постройка, е бил заварден преди седмица и незабавно са почнали строителни действия.

Един от уредниците на митинга от „ За Зелен Младост” изясни в „ Здравей, България”, че задържаният по обвиняване за рушвет някогашен кмет Десислава Иванчева е осведомена.

Главният проектант на София изясни за практиките на Иванчева в "Младост "

След ареста на кметицата, хаосът в „ Младост “ продължава

Десислава Иванчева дефинитивно падна от поста кмет на "Младост "

Протестиращите желаят кметът на Столична община Йорданка Фандъкова да издаде заповед за нова устройствена процедура на целия регион „ Младост”, тъй че да стане ясно къде ще се строи, а не да се позволяват проблемите „ на парче”.

Според жителите на квартала градоустройственият проект е бил изменен през последните 2 години.

„ През 2013 година е планувано построяването на многофункционална спортна зала, което не се е случило поради обжалване на същия този вложител, който сега стартира да строи. Тогава е изработен обстоен организационен проект, който планува отделяне на парк от 5 декара, който е предпазен. В момента този парк е очакван и е непокътнат точно поради подробния организационен план”, разяснява основният проектант на София Здравко Здравков.

„ Инвеститорът ще строи на частен терен, на който е планувано построяването на обекти за публично обслужване. Проектът беше внасян при мен неведнъж. Имаше много забележки и беше преработван. В този смисъл не съм склонен, че се застрояват терени, отредени за озеленяване. Ще бъде издигната 8-етажна сграда”, изясни инж. Здравков.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР