Протест в Харманли срещу бежанския център в града се проведе

...
Протест в Харманли срещу бежанския център в града се проведе
Коментари Харесай

Протест в Харманли срещу бежанския център в града


Протест в Харманли против бежанския център в града се организира довечера. Протестното шествие потегли от центъра на Харманли и стигна до вратите на самия център, където ги посрещна кордон от служители на реда и жандармеристи. Протестът бе подсилен и от група рокери, съобщи кореспондентът на bTV в района.

Протест в Харманли
Снимка: bTV


Исканията на протестиращите са въвеждане на вечерен час от 19 ч. за чужденците в Центъра и вдишване на защитата му от полицията, обезпечаване на денонощна здравна грижа в Центъра, преобразуването му от затворен вид и преместването му отвън обитаемото място.

Протестиращите споделят, че чужденците са прекомерно доста за град като Харманли, че са най-вече млади мъже, които тормозят девойките от града.

Протест в Харманли
Снимка: bTV


В момента в РПЦ- Харманли има 1550 души. Той е най-големия в България с потенциал 2500 и е от отворен вид.

Директорът на РПЦ- Харманли Румен Тинчев излезе да приказва с протестиращите. Пред тях той съобщи, че преди месец, когато е поел управлението на бежанския център го е заварил в окаяно положение. Имало е доста пробойни в оградата, които към този момент са ремонтирани.

Протест в Харманли
Снимка: bTV


На настояването на протестиращите да се обезпечи непрекъснато здравна наличие в Центъра и бежанците да не се пускат заболели да се разхождат в града, той сподели, че в бежанския център има двама лекари и всички чужденци получават здравна грижа.

Протест в Харманли
Снимка: bTV


Ако настояванията им не стартират да се извършват, недоволните се заканиха да продължат с митингите. В града започва подписка с настояванията на хората, която ще бъде изпратена до всички институции в страната. Подписката ще се събира от гражданско съдружие, което занапред ще се учредява, с цел да пази правата на жителите на Харманли, взеха решение протестиращите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР