Протест в горнооряховското село Поликраище. Причината - закриването на основното

...
Протест в горнооряховското село Поликраище. Причината - закриването на основното
Коментари Харесай

Поликраище на пореден протест срещу закриването на училището

Протест в горнооряховското село Поликраище. Причината - закриването на главното учебно заведение преди месец от Общинския съвет в Горна Оряховица.
 БГНЕС
Жителите са избрали една от мирните форми на митинг. Местните ще пресичат организирано главния път Русе - В. Търново. По този метод те ще затруднят придвижването и ще покажат своето неодобрение.

„ Всички ограничения, които сме взели за запазването на учебното заведение са в границите на закона. Написали сме протестни заявления до всички институции в страната. Имаме отговор от МОН, че преди да се подхващат ограничения за актуализиране на учебната мрежа, би трябвало да има необятно публично разискване “, изясни доктор Марияна Георгиева.
 БГНЕС
Тя прибавя, че такова разискване не е имало, както и че не са взети под внимание никакви стремежи на родителите на децата в Поликраище. Мнението на шефа Марин Тодоранов също не е било чуто. „ Господа, не произнасяйте смъртната присъда на третото учебно заведение в Поликраище “, съобщи той.

„ Училището би трябвало и ще го има. Управляващите би трябвало да чуят гласа на народа “, сподели Проф. Георги Георгиев - учител във ВТУ " Св. Св. Кирил и Методий.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР