Протест в четвъртък сутрин на работещи в системата на столичния

...
Протест в четвъртък сутрин на работещи в системата на столичния
Коментари Харесай

Протест на градския транспорт в четвъртък: Част от линиите в София ще бъдат блокирани

Протест в четвъртък заран на работещи в системата на столичния градски превоз. Акцията е проведена от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ, а главното искане е за 30% нарастване на заплатите.

Демонстрацията ще се организира в столичния квартал „ Дружба ”, на последната спирка на линии 4, 88, 204, 304, 384 и H4 от градския превоз. Те обслужват кварталите „ Гоце Делчев ”, НИМ, Зоопарка, „ Хаджи Димитър ” и летище „ София ”. Очаква се придвижването по тези линии да бъде краткотрайно затруднено, предава NOVA.

Протестът стартира в 8.00 ч. и към момента не е решeно какъв брой ще продължи, сподели инж. Александър Шопов от Федерация на транспортните синдикати към КНСБ.

„ Целта ни не е да сътворяваме напрежение у жителите, а да покажем какво следва, в случай че няма кой да обслужва линиите на градския превоз. Исканията ни са за почтени заплати - нарастване с 30% ”, посочи Шопов.

По думите му сега възнагражденията са в размер на 1800 лв.. „ До момента с всички някогашни кметове е имало разговор и сме получавали нараствания. За тази година обаче не са планувани средства за това ”, сподели той.

Според него връзката със Столичната община се води през медиите. „ Искаме да приказваме с Васил Терзиев ”, настоя синдикалистът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР