Протест срещу замърсяването на въздуха се организира тази сутрин пред

...
Протест срещу замърсяването на въздуха се организира тази сутрин пред
Коментари Харесай

Петото Велико народно въстание в Русе: Има чадъри за миризмите в града

Протест против замърсяването на въздуха се провежда тази заран пред Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе.

" Тук съм като жител, като майка и като човек, който желае нещата да се трансформират. Ако знаех по какъв начин, щях да го направя. Не знам по какъв начин, само че считам, че има органи и институции, които би трябвало да знаят по какъв начин, и изисквам персонално да си свършат работата ", сподели Андреана Николова - един от участниците в митинга.

Христо Бонев изясни, че с митинга за въздуха в Русе се слага началото и на антиправителствения митинг под наслов " Пето Велико национално въстание ", плануван за през днешния ден в София.

" Искаме Регионална инспекция за опазване на околната среда да си свършат работата. Ще им дадем малко време, а в случай че не ни чуят, ще създадем акции пред компании, които считаме, че замърсяват околната среда. Ако би трябвало, ще дойдем отново тук след седмица с съответни претенции за оставка ", изясни Бонев.

По думите му всеки ден има замърсяване на въздуха.

" Хората, живеещи в другите квартали, приказват за друг вид миризми, което значи, че източниците са доста, " чадърите " са доста ", сподели Бонев.

Протестиращите желаят да има денонощен мониторинг на предприятията в Русе, видеонаблюдение, да бъде построена система от сензори и да има достъп до информация за всички.

Иван Белчев съобщи, че са нужни решителни стъпки от екоминистерството, с цел да се усъвършенства качеството на въздуха в Русе. По думите му, нужно е да се усили и броят на чиновниците в Регионална инспекция за опазване на околната среда в града.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Протестиращите, част от които носеха противогази, издигнаха транспаранти с надписи " Регионална инспекция за опазване на околната среда, не ви ли е позор? ", " Докога ще ни тровите? ".

Участниците в недоволството обявиха, че в късния следобяд още веднъж ще се съберат пред постройката на екоинспекцията.

 Снимка: Българска телеграфна агенция
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР