Протест срещу задължителното носене на маски в училищата се проведе

...
Протест срещу задължителното носене на маски в училищата се проведе
Коментари Харесай

Протест за правото на избор за ползване на маски в училищата в София

Протест против наложителното носене на маски в учебните заведения се организира пред Министерството на образованието. До шадравана пред Президентството недоволните разпънаха шатра с надпис „ Изолатор “ в символ на противоречие с ограниченията против Covid-19 в учебните заведения.

Децата в учебно заведение не могат да бъдат задължавани да вървят с маски “;

„ Маските в учебно заведение са напълно безсмислени. През междучасията изкуствената отдалеченост, основана в самата постройка, е безусловно безсмислена, тъй като след края на образователните занятия тези деца отново се събират и отново са дружно. Изолаторите от друга позиция са една от ограниченията, които също считаме за противоречива. Може да се каже, че ще се трансфорат в „ стаи на срама “;

„ Имам двама братя, които са в учебна възраст, те самите ми споделиха, че децата стартират да ги смъкват, поставят ги по джобовете, разменят ги “, споделиха митинг иращи пред БНР.

Организаторите от Facebook групата „ Българският жанр, единен за децата “ оповестиха, че ще идват пред постройката на министерството всеки ден до края на работната седмица.

Междувременно учебни шефове се оповестиха срещу персоналните санкции по 2000 лв., които ще би трябвало да заплащат при определяне на възпитаници без маски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР