Протест срещу задължителната ваксинация в центъра на столицата. Недоволството им

...
Протест срещу задължителната ваксинация в центъра на столицата. Недоволството им
Коментари Харесай

Протест срещу задължителната ваксинация в София /снимки/

Протест против наложителната имунизация в центъра на столицата.
Недоволството им е под надпис „ Когато има риск, би трябвало да има избор”, с което те упорстват, че имунизациите крият редица опасности за здравето и би трябвало да бъдат поставяни на деца и възрастни само след даването на категорично единодушие.
Протестиращите се базират и на член 5 от Конвенцията за правата на индивида, която постановява, че „ всяка намеса, обвързвана със здравето, се прави единствено със свободно и умишлено изразено съгласие”, а събитието е отдадено на Световния ден на потърпевшите от ваксини, който беше на 3 юни.
„ Събрали сме се най-вече хора, които са потърпевши от имунизирането. В момента, в България, имунизирането е наложително. В множеството от 18 страни в Европа то е целесъобразно. Въпреки това, процентът на имунизираните е над 80% и даже повече. Освен това, в тези страни режимът на имунизиране е омекотен. У нас имунизациите са наложителни, а при част от тях родителите нямат визия по какъв начин ще влияят навръх децата. Смятаме, че би трябвало да има свободен избор и имунизирането на да бъде препоръчително”, разяснява Людмила Дукова от Български наставнически централен комитет.
Според нея обществото не е задоволително осведомено със страничните резултати от имунизациите, ниската възраст за имунизация на българските деца основава спомагателни опасности.
„ Вкарват тези многовалентни ваксини в организъм, който към момента не е подготвен да ги пребори”, счита тя. Според протестиращите, у нас има и различен обезпокоителен факт – хората, повредени след имунизация, не се записват и никой не следи за тяхното положение след това.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР