Протест срещу вицепремиера Калина Константинова, след изявлението ѝ в понеделник

...
Протест срещу вицепремиера Калина Константинова, след изявлението ѝ в понеделник
Коментари Харесай

След изявлението за бежанците: Протест пред МС срещу вицепремиера Константинова

Протест против вицепремиера Калина Константинова, след изказването ѝ в понеделник за бежанците. Напрежение се появи още веднъж и по оста Президенство - Министерски съвет. Протестът беше проведен посредством Фейсбук и стартира малко преди 19 часа. Хората дефинират отношението на вицепремиера Калина Константинова към бежанците като „ жестоко и нехуманно”. В понеделник във видеообръщение тя съобщи, че проектът по преместването на украинците навътре в страната ще бъде преустановен. Като аргументи уточни празните рейсове и влакове, с които бежанците трябваше да бъдат превозени до почивни станции у нас. Според украинската общественост методът, по който вицепремиерът се е обърнала към тях, е недопустим. От Президентството също пристигна рецензия, оповестява Нова тв.

След два дни полупразни автобуси и влакове, страната втвърди позицията си към бежанците. „ Прекратяваме интеграционния проект за разселване на бежанци навътре в страната. Няма да разреша да тръгне повече нито един празен рейс, нито един празен вагон “, съобщи вицепремиерът Калина Константинова.

И заподозря умишлени дейности против напъните на държавното управление. „ Нашите благоприятни условия да предложим доста повече от палатки и фургон бяха необяснимо саботирани. Закрилата е нещо, което се търси, а не се предлага. Закрилата е право, а не обвързване “, уточни Константинова.

Тези думи на вицепремиера бяха посрещнати остро от Сдружението на украинските организации в България.

„ Тонът на госпожа Константинова е под всякаква рецензия “, съобщи Олена Коцева от Сдружение на украинските организации.

А държанието било назидателно и без възприятие на съпричастност към бягащите от войната. „ Хората, които са претърпели обстрели… и са паникьосани и уплашени - желаят да имат някаква сигурност. Те не желаят да бъдат там, където няма достъп до медицина “, акцентира Коцева.

Критика към политиката на държавното управление пристигна и от „ Дондуков “ 2. „ За мен много недостойни изявления във всевъзможни направления, което не ни прави чест като страна “, безапелационна е вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според Йотова методът на кабинета към бежанците е неправилен. „ Още през цялото време беше ясно, че системата, която те измислиха с хотелите, рано или късно, ще сътвори проблеми “.

От Брюксел, министър председателят Кирил Петков отбрани дейностите на кабинета. „ Ние за три месеца дадохме невиждана поддръжка към бежанците в едни от най-хубавите хотели на България “.

Но добави, че е настъпил моментът за среща с действителността. „ Българската страна не може да поддържа до безспир такова първокласно престояване, тъй че влизаме в една действителност, която е доста по-близка до тази, която се чака за бежанците “, уточни министър председателят.

От украинската общественост обаче настояха: " В целия Европейски съюз на всеки емигрант, на всяко семейство се дават пари…pод формата на карта с пари, както вършат в Гърция, под формата на някакво финансиране на всеки човек и член на семейство, както вършат всички страни, в това число туристическите - Гърция, Италия, Хърватия”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР