Протест срещу "спането” на Комисията за финансов надзор. Така е

...
Протест срещу "спането” на Комисията за финансов надзор. Така е
Коментари Харесай

Граждани излизат на протест срещу спането” на Комисията за финансов надзор заради Олимпик

Протест против "спането” на Комисията за финансов контрол. Така е озаглавен днешният митинг пред банкрутиралата към този момент застрахователна компания "Олимпик”.

Той се провежда в обществените мрежи.

Хората, организирали събитието, пишат: "Да кажем на служителите в Комисията за финансов контрол, че в случай че те са спали, ние не СПИМ. Те трябваше да НАДЗИРАВАТ застрахователните компании и да схванат, че "Олимпик” банкрутира и ще завлече парите ни”.

И желаят уволнения и оставки на Председателя и чиновниците на КФН.

Днес министър председателят Бойко Борисов привиква среща в Министерски съвет с финансовия министър Владислав Горанов и управлението на Комисията по финансов контрол, с цел да обсъдят проблема с банкрутиралата кипърска застрахователна компания "Олимпик “.

Българска социалистическа партия изиска изключително съвещание на Народното събрание

Заради банкрута на компанията 200 хиляди души останаха без застраховка "Гражданска отговорност “.

Застраховател банкрутира, 275 хиляди остават без „ Гражданска отговорност”

По информация на Комисията за финансов контрол общата стойност на загубите за всички клиенти е 9 млн. 350 хиляди лв..

След среднощ на 18 август притежатели на коли, застраховани в "Олимпик “, пробваха да блокират площада пред Народното събрание. Те настояха полиците им да работят докато са подписани.

Вчера министър председателят разгласи, че ще бъдат положени всички старания да се помогне да клиентите на компанията, доколкото разрешава законът.

"Когато стане нещо, желаеме страната да помогне. Само че страната е на данъкоплатеца и когато кажем, че страната би трябвало да помогне, това значи, че всеки от нас отделя от налозите си за тази сфера “, разяснява Бойко Борисов.

В отговор водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи:

"Премиерът Бойко Борисов да не лъже българските данъкоплатци и да не настройва едни българи против други по проблема с "Олимпик ".

По думите й изказванието на премиера, че в случай че страната се намеси в проблема, ще заплати на засегнатите от парите на всеки български поданик, е неистина. Очаква се опозицията да внесе искане на изключително съвещание на Народното събрание, на което въпросът с банкрутиралата застрахователна компания да се разиска.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР