Протест срещу системното спиране на тока се проведе тази вечер

...
Протест срещу системното спиране на тока се проведе тази вечер
Коментари Харесай

Протест в Русенско заради спирания на тока

Протест против систематичното прекъсване на тока се организира довечера в Русенско. Жители на град Мартен блокираха за към половин час пътя Русе – Силистра, с цел да упорстват да се постави завършек на продължаващия с години проблем, заяви БТВ. Те са обезпокоени и от наближаващата зима, защото множеството от хората се отопляват на ток.

Хората недоумяват за какво всеки месец градът им е в листата за спиране на тока поради поправки, а резултат няма. Скъпи електроуреди се повреждат непрестанно.

Последният фрапантен случай е от 6 септември. Затова през днешния ден над 300 души стачкуваха, подкрепени и от кмета Димо Тонев, който желае независима подстанция за града и замяна на цялата морално остаряла мрежа.

Потърпевш е и регионалният шеф Галин Григоров, който също живее в Мартен. Опита се да успокои хората с положителни вести: „ За терена, на който ще се сложи подстанцията, която ще зарежда нашия регион. Утре идват, допускам, че до два дни ще бъде подписан договорът, тук към този момент са доставени техника, всичко… ”.

Според електроразпределителното сдружение казусът ще бъде решен до ноември, когато би трябвало да е подготвена новата подстанция.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР