Протест срещу размера на наложеното наказание лишаване от свобода за

...
Протест срещу размера на наложеното наказание лишаване от свобода за
Коментари Харесай

1 година затвор за пиян шофьор, карал с над 100 км/ч и убил свой приятел

Протест против размера на наложеното наказване отнемане от независимост за период 1 година на пийнал лидер, предизвикал гибелта на собствен прочут в пътно-транспортно произшествие със скорост над 100 км в час, ще внесе в Апелативния съд Окръжната прокуратура във Варна.

Вчера състав на Варненския областен съд постанови ефикасна присъда от 1 година отнемане от независимост при общ режим на 58-годишния Иван Ф. Той бе лишен и от право да ръководи МПС за период от 4 години. Съдебният акт бе предписан при изискването на кратко правосъдно разследване.

На 11 август преди пет години наказаният за закононарушение по член 343, алинея 3, писмен знак „ б “ от Наказателен кодекс – причиняване на гибел в пияно положение, което се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 15 години, шофирайки със скорост 107 км в час, напуща пътното платно и се удря в дърво. Пътникът в автомобила – починалият Д.М., от удара изпаднал на пътното платно. Вследствие на удара мъжът умрял от черепно-мозъчна контузия и тежки увреждания на вътрешни органи. Установена била централизация на алкохол в кръвта му 4 промила.

Преди да се качат на автомобила, благосъстоятелност на починалия, двама мъже посетили редица селски магазини, където използвали обилни количества алкохол. По свидетелски показания е открито, че пийнал е бил и наказаният Иван. Това е възможно, в случай че липсват или е невероятно да се съберат други доказателства в тази тенденция.

Освен на митинг, присъдата на Варненския областен съд предстои и на обжалване, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР