Протест срещу размера на наказанието на подсъдимия Илиян П. ще

...
Протест срещу размера на наказанието на подсъдимия Илиян П. ще
Коментари Харесай

Районната прокуратура във Варна поиска по-високо наказание за мъж извършил четири престъпления

Протест против размера на наказването на подсъдимия Илиян П. ще внесе Районната прокуратура във Варна, оповестяват за Moreto.net от правосъдната институция. Днес състав на Варненския областен съд признал за отговорен в осъществяването на четири закононарушения 34-годишния мъж, като му наложил общо наказване 8 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период.

Подсъдимият Илиян П. е бил предаден на съд за причиняване на две леки телесни повреди по хулигански подбуди на две дами, за закана с ликвидиране на една от тях, както и за заличаване и разваляне на непознато движимо имущество – телефон и два автомобила. За всяко от четирите действие съдът го е признал за отговорен и му определил санкции, само че му наложил да изтърпи най-тежкото, а точно 8 месеца условно с 3-годишен изпитателен период.

Подсъдимият бил комшия по парцел на една от потърпевшите дами. В него тя отглеждала бездомни кучета, което било мотив за непрекъснати разправии посред им. На 8 април 2017 година наемателката отишла до парцела, където имала среща с мъж и жена, които пристигнали на адреса с автомобила си „ Фолксваген пасат “. Подсъдимият почнал да й насочва закани за ликвидиране, крещял, че ще я очисти и ликвидира и правел жестове, че й реже главата. Жената помолила своя прочут да й помогне. След физическия конфликт посред им подсъдимият се прибрал в дома си, само че малко по-късно излязъл с секира. С няколко удара Илиян развалил ризница, врата и калник на колата.

На 10 юни 2017 година потърпевшата отишла още веднъж в употребения от нея парцел с персоналния си автомобил. Имала уговорена среща с снабдители на храна за кучета. След като видял съседката си по парцел, Илиян почнал да крещи и да я наскърбява. За да не се разправя с него, тя останала в колата си.

Тогава той се нахвърлил с юмруци върху автомобила, като удрял безсистемно. За да го спре, наемателката отворила прозореца на колата, а Илиян се пресегнал и взел мобилния й телефон, блъснал го в земята и го счупил, а на нея съумял да удари няколко пъти в главата. Намесата на различен човек предотвратила по-нататъшните дейности на подсъдимия. Стойността на повреденото имущество възлиза на 1400 лв..

Районната прокуратура във Варна упорства в митинга си за завишаване на наказването на Илиян П. към междинния размер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР