Протест срещу президента Си Дзинпин и ограниченията на Китай срещу

...
Протест срещу президента Си Дзинпин и ограниченията на Китай срещу
Коментари Харесай

Не сме роби, а граждани: как китайците изненадаха Си Дзинпин

Протест против президента Си Дзинпин и рестриктивните мерки на Китай против Covid се организира в Пекин, дни преди

Протестът беше сподавен от управляващите много бързо, само че наподобява, че разочарованието на хората в столицата се ускорява преди конгреса. Властите стегнаха достъпа до града, като оставиха отвън него редица пасажери и доставки, други бяха сложени под карантина.

Снимките и плакатите от митинга, които се популяризират, демонстрират два огромни банера, разпънати на мост в региона Хайдиан в Пекин.

Един от тях гласи „ Без Covid проби, желаеме да ядем. Без ограничавания, желаеме независимост. Без неистини, желаеме достолепие. Без културна гражданска война, желаеме промени. Без водачи, желаеме гласове. Не сме плебеи, а жители. "

除了挂横幅,还用喇叭播放,勇气可嘉,新时代的坦克人。应该是自焚了。
— 方舟子 (@fangshimin)
Друг афиш приканва китайците да „ стачкуват в учебно заведение и на работа, да отстранен диктатора и националния изменник Си Дзинпин “. Видео от мястото на случая демонстрира гъсти кълба пушек на моста, откъдето се чува по какъв начин мъж скандира лозунги по високоговорителя.

Продължаващият цяла седмица 20-и конгрес на партията, който би трябвало да стартира в неделя, ще събере на едно място към 2 300 висши чиновници и партийни делегати, които ще дойдат в Пекин.

Очаква се водачът на Китай Си Дзинпин да получи трети мандат, нарушавайки дългата от десетилетия традиция и укрепвайки към този момент хубавичко си хватка върху властта.

Обикновено в Пекин има доста строги ограничения за сигурност в навечерието на всевъзможни значими събития. По улиците има военизирана полиция, която патрулира в метростанциите и кварталите покрай Голямата зала на народа, където ще се организира конгресът.

Властите подхващат ограничения против потреблението на частни виртуални мрежи, които заобикалят защитните стени на Китай, с цел да лимитират достъпа до интернет отвън контрола на комунистическата партия. Но в опит да отстранен дребни огнища на Covid в Пекин с наближаването на конгреса, градските управляващи ползват доста по-строги ограничения от множеството други елементи на Китай.

Десетки милиони поданици в страната се тестват на всеки три дни, като се постановат инспекции за влизане във всички здания, а носенето на маски е безусловно наложително.

Редица хора, които пътуваха до други градове, откриха, че онлайн здравните им кодове, които се изискват за пътешестване из страната, ненадейно демонстрират, че са изложени на риск от зараза с Covid-19 и не могат да се върнат в Пекин.



Други, които съумяха да се приберат в столицата, видяха сходна смяна в здравните си кодове дни след завръщането си и това ги принуди да останат по домовете си под карантина.

Тежките антиковид ограничения идват на фона на възходящата отмалялост измежду китайцит, които са принудени да съблюдават наложената от управляващите тактика „ нулев Covid “, която докара до условия на локдаун и тежки ограничавания, дълго откакто други страни облекчиха рестриктивните мерки.

Как нулевият Covid скапва купона на Си

Няколко скорошни случая, в това число автобусна злополука, при която починаха 27 души, които бяха превозени до карантинни лагери, провокираха публичен яд.

В същото време в държавните медии и инстутиции се поддържа празнично въодушевление във връзка наближаващия когнрес.

Червени банери, които анонсират конгреса, се появиха на доста места из столицата, а известните мобилни приложения смениха цветовете на екрана си с червен в унисон с наближаващото събитие.

Държавните медии разпространиха материали в поддръжка на формалните политики, в това число „ нулев Covid “, призовавайки китайския народ да „ укрепи доверието и да има самообладание към актуалните политики за предварителна защита и надзор на епидемията “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР