Протест срещу предвижданото увеличение на водата в Добричка област с

...
Протест срещу предвижданото увеличение на водата в Добричка област с
Коментари Харесай

Протест в Добрич против поскъпването на водата

Протест против предвижданото нарастване на водата в Добричка област с 32 ст. събра за повторно добруджанци на митинг пред регионалната администрация. Мразовитият неделен ден не попречи и на хора от Генерал Тошево да поддържат митинга против управлението на ВиК – Добрич и да изискат неговата оставка.

Натрупваното с години неодобрение на жителите против некачествените услуги, предоставяни от водния оператор, ескалира с предлагането, импортирано в Комисията за енергийно и водно контролиране за сложна цена от 3,28 лева на кубик вода. Решението на комисията се чака на 7-ми февруари. За втора поредна неделя десетки добруджанци излязоха на митинг.
Тодор Гикински, изпълнителен шеф на „ ВиК Добрич ” АД: Каква е повода да се стачкува?! Аз не мога да схвана! След 7-ми, до 10-ти може би, ще излезе окончателното решение на КЕВР, само че това са пределни цени, пределни – оптимални цени на тия услуги.
Въпреки уверенията на изпълнителния шеф на ВиК, че препоръчаната цена не е дефинитивна и ще бъде подложена обществено разискване с жителите, хората не са съгласни на каквото и да било покачване.
Красимира Генчевски: Имам четири деца и на мен всяка една стотинка ми е доста.
Сдружение „ Гражданска самодейност “ изготви карта с дупките, оставени по улиците на Добрич след водни повреди. Хората недоумяват за какво сдружението не ги асфалтира и за какво никой няма власт да го принуди да ги запълни.
Полина Власкова: Писна ни непрекъснато да няма вода, непрекъснато да тече вода по улиците. Аз персонално имам развалени уреди, в резултат на тъкмо такива повреди – съдомиялна и към този момент съм на трети бойлер.
Над 1500 души досега са подкрепили подписката срещу повишението на цената на водата и за оставка на управлението на ВиК Добрич. Те упорстват за нов възстановителен проект на сдружението, който да се извършва при цялостна бистрота. Протестът мина в протест шествие по пешеходната зона на Добрич и завърши с български хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР