Протест срещу повторното въвеждане на полицейски час се състоя снощи

...
Протест срещу повторното въвеждане на полицейски час се състоя снощи
Коментари Харесай

Бесни демонстранти атакуваха сръбския парламент

Протест против повторното въвеждане на полицейски час се състоя нощес в Белград.

Повторният непоколебим режим се постанова поради утежняването на обстановката с новия ковид.

Група стачкуващи нахлуха в постройката на сръбския парламент, съобщи ДПА. Около 1000 индивида се събраха пред Народната скупщина, откакто президентът Александър Вучич разгласи през вчерашния ден възобновяване на някои ограничения против ковид.

Протестиращите блокираха трафика, само че нямаше произшествия, преди група стачкуващи да пробият полицейския кордон и да обхванат в Народното събрание. Полицаите съумяха да се прегрупират и ги прогониха от постройката малко по-късно.

Десетки стачкуващи посочваха онлайн акцията в обществените мрежи. Много от участниците в митинга не носеха маски. Няколко часа по-рано сръбският президент направи послание по националната телевизия и показа обстановката с ковид в страната и по-конкретно в столицата като трагична, отбелязва ДПА.

В Белград ще бъде въведен полицейски час за първи път от началото на май, заяви Вучич. Той акцентира,че " всички лечебни заведения в (сръбската столица) са съвсем цялостни. Особено в Белград обстановката е сериозна, числата (там) са доста неприятни. "   Вчера бе обявено за 13 умряли от ковид в Сърбия през последните 24 часа - най-вече за едно денонощие от началото на пандемията. Новите инфектирани са 299 при приблизително сред 250 и 350 за миналата седмица.

Общият брой на доказаните инфектирани в Сърбия е 16 719. 330 са умряли. Активните случаи в страната през вчерашния ден бяха малко под 3000. 110 пациенти са в сериозно положение.

От през днешния ден в Белград влиза в действие възбрана за събиране на повече от петима души и на закрито, и навън, а от петък - и полицейски час до понеделник. Заради влошаващата се епидемиологична конюнктура в Сърбия множеството страни от района, в това число обичаната на сърбите туристическа дестинация Гърция, не разрешиха влизането на сръбски жители на своя територия, отбелязва ДПА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР