Протест срещу посещението на турския президент Ердоган в България организират

...
Протест срещу посещението на турския президент Ердоган в България организират
Коментари Харесай

Партия „Възраждане” протестира срещу визитата на турския президент

Протест против визитата на турския президент Ердоган в България провеждат от партия " Възраждане ".

Председателят й Костадин Костадинов уточни в ефира на bTV, че недоволството ще се организира по обяд в центъра на Варна и цели да покаже, че той не е мечтан и няма място в България. „ Особено след последните си провокативни изказвания и продължаващи военни провокации към Гърция и Кипър, след експанзията към прилежащи страни. Той нарушава правата на популацията и гражданските свободи на турците. Държим се като турски вилает, унизително е по какъв начин ръководителите на Европейския съюз ще се молят на Ердоган да не пуска незаконни емигранти”, разяснява Костадинов.

Ще покажем, че той не е мечтан тук. Той няма желание да прави отстъпки и ще си желае трите милиарда евро обезщетение, добави уредникът на митинга. Костадинов добави, че емигрантите са там и тъй като Турция се меси в Сирия към този момент над 7 години. „ Не считаме, че Европейски Съюз работи равнопоставено - преди дни в Брюксел водачите заедно осъдиха хипотетичната съветска интервенция в отравянето на Скрипал. Но когато той каже, че Кърджали и елементи от Гърция и Кипър са част от душевната граница на Турция не е проблем, разяснява той.

По думите му България не се държи като страна, а като територия, като директно хранилище, в което водачите на Европейски Съюз се свеждат до обслужващ личен състав.
Петър Воденски
Петър Воденски, който е някогашен дипломат в Турция, разяснява, че не се учудва от думите на водача на „ Възраждане”.

Според посланика Турция си пази ползите и Ердоган маркира територии. „ Не единствено за пред своите сътрудници, само че и във вътрешен проект пред турците. Той се готви малко или доста за избори и във варна ще отбрани всички свои позиции – парите за бежанците, преговорните глави за участие в Европейски Съюз и по тази причина, че европейски държавни управления и Съединени американски щати въоръжават кюрдските милиции в Сирия.

Воденски уточни, че президентът на Турция явно е намерил нещо в Африн и ще забележим ще има ли оръжия, които да са българско произвеждане.

Той разяснява, че срещата ще бъде сложна, само че дипломацията и диалозите са по-добрият вид от това единствено по медиите да се приказва.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР