Протест срещу отхвърлянето на молбите за убежище в България на

...
Протест срещу отхвърлянето на молбите за убежище в България на
Коментари Харесай

Протест в София, Бургас и Варна срещу отхвърляне на молбите за убежище на руски опозционери в България

Протест против отхвърлянето на молбите за леговище в България на съветски жители се организира в София, Варна и Бургас.

Протестът беше проведен от придвижване " За свободна Русия " , което сплотява опозиционно настроени на Путин съветски жители живеещи в България.

Случаите в които Държавната организация на бежанците не дава бежански статут на съветски жители не са единични. Протестите през днешния ден бяха за три съответни случая - Максим Мормильов, Ксения Глазунова и Павел Бочкарев.

Максим Мормильов от Ярославл, е подал молба за леговище с цялото си семейство, има две дребни деца. Апелативният съд към този момент е отказал да даде протекция на брачната половинка му. На 21 март е делото на Мормильов.

Ксения Глазунова е шеф на московски спектакъл. Тя намерено подлага на критика протичащото се в страната в обществените мрежи и вследствие на това е принудена да напусне Русия. Българският първоинстанционен съд отхвърля да я отбрани, съгласно информация от уредниците.

На московския музикант Павел Бочкарев също е отказано леговище от Агенцията за бежанците. Според негов пост във фейсбук моралната неспособност да служиш като срочнослужещ в войска извършваща военни закононарушения е съображение за приемане на отбрана според Женевската спогодба.

На митинга в Бургас бяха режисьорката Оксана Грускова и актрисата Елена Санина.

" Искаме леговище от режима на Путин. Аз съм режисьорска, моята другарка е актриса. Преподавателка съм по актьорско майсторство и не желая да съм инструмент на неговата агитация. В Русия не можем да упражняваме специалностите си свободно ", съобщи Оксана представена

Двете с Елена в България работят и с руснаци, и с украинци, които са избягали от войната.

Съдът в Бургас им е отказал политическо леговище, тъй като няма доказателства, че върху тях е упражнявана принуда поради политическите им убеждения.

Протестът беше подсилен от украински бежанки, които са намерили леговище в България.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР