Протест срещу определението на Варненския окръжен съд, с което е

...
Протест срещу определението на Варненския окръжен съд, с което е
Коментари Харесай

Окръжната протестира домашния арест на мъж, заловен с близо 100 г марихуана

Протест против определението на Варненския областен съд, с което е взета мярка за неотклонение „ Домашен арест “ на обвинен за разпространяване и държане за разпространяване на марихуана, внася Окръжната прокуратура във Варна.

26-годишният Константин Н. е бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс през вчерашния ден. На 28 май 2019 година той е открит като пропагандатор на 5,01 г марихуана на наркозависим варненец. При претършуване в дома му, от който разпространявал марихуана, са открити и конфискувани 91, 39 грама марихуана.

След привличането му като обвинен Окръжната прокуратура във Варна го задържала за период до 72 часа, като внесла искане във Варненския областен съд Константин да бъде арестуван под стража.

Престъплението по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс е тежко съзнателно по смисъла на закона и се санкционира с отнемане от независимост от две до осем години. Според прокуратурата съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение, защото Константин Н. е разпространявал наркотичните субстанции от вкъщи си, където ще търпи и избраната от съда мярка за неотклонение „ Домашен арест “.

Протестът на Окръжната прокуратура във Варна ще бъде прегледан в Апелативния съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР