Протест срещу небостъргача Златен век на фирма Артекс. От дни

...
Протест срещу небостъргача Златен век на фирма Артекс. От дни
Коментари Харесай

Протест срещу строителството на небостъргача в „Лозенец”

Протест против небостъргача „ Златен век ” на компания „ Артекс ”. От дни институциите спорят дали разрешителните на постройката са годни, или не. Междувременно недоволни от строителството се събраха довечера в „ Лозенец ”. Малко след 19:00 часа те блокираха бул. " Черни връх ", оповестява " Нова телевизия ".

``
реклама

Това е поредна акция на неодобрение, проведена от Инициативен комитет „ Лозенец ” в последните години. Хората споделят, че стачкуват против противозаконното строителство и корупцията. Протестиращите желаят също строителството краткотрайно да се спре до изясняването на случая. Заради подозрения към разрешителното за градежа на „ Златен век ”, към този момент беше поискана оставката на шефа на ДНСК проектант Иван Несторов и на заместник-министъра на районното развиване Валентин Йовев. Член 153 от Закона за устройство на територията към този момент гласи, че строителството на високите здания може да продължи не 5, а 10 години. Има подозрение, че за постройката на „ Артекс ”  разпоредбите са били приложени със задна дата. Законовата корекция от 2017 година беше оспорена и от министър Петя Аврамова. Според нея обаче на дневен ред стои не настояването за оставки, а предстоящото мнение на съда и прокуратурата по случая.

Междувременно от компания „ Артекс ” изпратиха позиция до медиите. В нея още веднъж споделят, че имат всички законово издадени строителни бумаги и настоящо позволение за градеж.

А брачната половинка на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов - Елисавета, която също беше посочена като клиент на компанията „ Артекс ”, сдобила се с на ниска цена апартамент, през днешния ден трябваше да обясни проблема пред избрани от нея медии. Обявеният брифинг обаче беше анулиран.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР