Протест срещу насилието над жените в България ще затвори Орлов

...
Протест срещу насилието над жените в България ще затвори Орлов
Коментари Харесай

След поредното убийство: Протест срещу насилието над жени ще блокира Орлов мост

Протест против насилието над дамите в България ще затвори Орлов мост на 26 ноември. Той е проведен от Българския фонд за дамите след следващото грубо ликвидиране у нас. Вчера 26-годишен мъж от столичния квартал " Надежда " умъртви майката на детето си и личното си момиченце.

Протестът се провежда във връзка Международния ден за битка с насилието над дами, който се отбелязва на 25 ноември.

Според уредниците му с отхвърлянето на Истанбулската конвенция политиците ни и Конституционният съд са се вслушали в гласа на подправените вести и в нервността, основана от „ ловците на джендъри “.

От Българския фонд за дамите оповестиха и шокираща статистика - от началото на годината 22 дами са убити от своите някогашни или сегашни сътрудници, а три деца са починали от личните си татковци.

" Ако ви омръзна всяка седмица да четете вести за пребити и убити дами, в случай че сте жертва на принуждение, в случай че сте другари или родственици на дами, които и сега са жертви или към този момент не са измежду нас, в случай че сте просто естествени хора, на които им ПИСНА от политическо безучастие, безсрамие, безочливост и подправени вести, ще дойдете на митинг. Ще дойдете, с цел да желаяме съответни ограничения и законодателство. Ще дойдете, с цел да покажете нулевата си приемливост към насилието над дами. Или няма да дойдете и ще си продължаваме по този начин! ", пишат уредниците на митинга.

Само за няколко часа над 1000 души са декларирали присъединяване и поддръжка за събитието на Орлов мост.

Ето и целият апел на уредниците:

22 мъртви дами, убити от своите някогашни или сегашни съпрузи/партньори. 3 мъртви деца, убити от своите татковци. Само от началото на 2018 година. 

На всеки 2 седмици една българка е убивана. България е ГРОБИЩЕ ЗА ЖЕНИ.

България отхвърли Истанбулската спогодба и се наредихме по метод на мислене до Русия и Азербайджан. Българските политици и Конституционният съд се вслушаха в гласа на подправените вести, в нервността, основана от „ ловците на джендъри “.

22 убити дами и 3 деца. И нито дума от ГЕРБ, от Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова, от Обединените патриоти, от БПЦ, от религиозно-фундаменталистките организации, които милееха за българската нация, за българските дами и деца, застрашени от „ джендъра “. Милееха за „ обичайните полезности “ и „ обичайното българско семейство “, в което да си жена е смъртоносна заплаха.

Почти цяла година по-късно депутати внасят оферти за промени в Наказателен кодекс и криминализиране на домашното принуждение. И още веднъж – нито дума за предварителна защита. Нито дума за полово-базирано принуждение. Нито един оголен спешен център за помощ на жертвите на принуждение. Нито една национална акция против насилието. НИЩО. Само едни 22 мъртви дами, които би трябвало да лежат на съвестта на цялото ни общество.

Ако ви омръзна всяка седмица да четете вести за пребити и убити дами, в случай че сте жертва на принуждение, в случай че сте другари или родственици на дами, които и сега са жертви или към този момент не са измежду нас, в случай че сте просто естествени хора, на които им ПИСНА от политическо безучастие, безсрамие, безочливост и подправени вести, ще дойдете на митинг. Ще дойдете, с цел да желаяме съответни ограничения и законодателство. Ще дойдете, с цел да покажете нулевата си приемливост към насилието над дами. Или няма да дойдете и ще си продължаваме по този начин!

26 ноември 2018 година | 18:00 часа | пл. " Орлов мост "
Протестът се провежда във връзка 25 ноември, Международен ден за битка с насилието над дами
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР