Протест срещу кмета на район Витоша Теодор Петков организират днес

...
Протест срещу кмета на район Витоша Теодор Петков организират днес
Коментари Харесай

Протестът срещу мен е политически, смята кметът на район "Витоша"

Протест против кмета на регион " Витоша " Теодор Петков провеждат през днешния ден от 18 ч шест цивилен сдружения и инициативни комитети. Те са от кварталите на територията на региона - Владая, Драгалевци, Симеоново, " Манастирски ливади-запад ", Бояна и Княжево. Те ще блокират Околовръстното шосе при бул. " Братя Бъкстон ".

Петков е доскорошен областен кмет от Съюз на демократичните сили и се кандидатира за нов мандат като е подсилен от локалната коалиция ГЕРБ-СДС.

Гражданските сдружения укоряват кмета Петков, че отхвърля да сътрудничи с тях и не се вслушва в предложенията им. Те го упрекват и в далавера с общински парцели. Чрез майка си той ги купувал на ниска цена, а след това ги продавал на пазарни цени. Веселин Кръстев от протестиращите има копия от нотариални актове от покупко-продажбите с парцел, платен на търг от общинското сдружение в разпродажба " Метрострой " ЕАД.

Става въпрос за постройка на ул. " Обелско шосе " в регион " Обеля " с разгъната застроена повърхност от 868 кв.м. На търга майката на кмета я печели с цена от 83 400 лв., след това му я подарява и той я продава за 210 000 евро.

Пред " Дневник " кметът Теодор Петков съобщи, че митингът против него е политически и зад него стои Българска социалистическа партия.

" Няма нищо нелегално, няма от какво да се тормозя. Майка ми се яви на търга през 2002 година за парцелите на общинското сдружение в разпродажба. Цените са били избрани от Столичния общински съвет, търгът е бил оповестен в " Държавен вестник ", съобщи той.

На въпрос дали е имало разлики в цените при препродажбата на общинския парцел, кметът съобщи: " Не мога да го продам по-евтино, естествено! " Според него половината обстоятелства в нотариалните актове, които имат протестиращите, не отговаряли на истината.

Той акцентира, че когато са провеждани търговете, той не е бил областен кмет. " Тогава бях чиновник в същата компания в разпродажба - " Метрострой ", и то на най-ниска позиция. "

Той акцентира, че е обществена персона от 2009 година и всички свои придобивания е отразил в декларациите пред Сметната палата и КПКОНПИ и не са били установени никакви несъответствия.

" Оставка няма по какъв начин да подам, тъй като към този момент съм в отпуска за изборите. Дали ще бъда кмет, ще решат жителите на региона, които са 70-80 хиляди, а тези 50 протестиращи не са представителна извадка ", съобщи Петков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР