Протест срещу имиграционните служби в САЩ доведе до десетки арести

...
Протест срещу имиграционните служби в САЩ доведе до десетки арести
Коментари Харесай

Арести в САЩ заради антиимиграционни протести, Тръмп пак се заяжда с цветнокожите жени-конгресмени

Протест против имиграционните служби в Съединени американски щати докара до десетки арести в Ню Йорк, съобщи БГНЕС.
Демонстранти блокираха два булеварда в центъра на града и желаеха разпускането на службата за Имиграционна и митническа защита на Съединени американски щати (ICE). Агенцията на Департамента за вътрешна сигурност е изпълнителят на миграционната политика на администрацията на Доналд Тръмп.
Според един от уредниците на митинга, най-малко 40 души са били задържани.
Припомняме, че американският президент Доналд Тръмп заплаши незаконните мигранти с всеобщи арести и депортация. Очакваше се те да стартират в неделя, само че в идващите два дни имаше единствено незначителни по мащаб интервенции. В Ню Йорк имаше три обиска, както и няколко в Денвър и Маями.
Противниците на политиката на Тръмп настояват, че акциите нарушават гражданските и човешките права на имигрантите.
Операциите по ареста и депортирането на имигранти имат за цел намаляването на броя на идващите от Централна Америка хора, който се усили обилни в последно време.
Междувременно Доналд Тръмп не отстъпи след рецензиите вкъщи и в чужбина поради абсурда с четирите цветнокожи жени-конгресмени от Демократическата партия. Пред среща на предприемачи в Белия дом, милиардерът сподели задочно на конгресмените, че " в случай че не им харесва Америка, могат да изоставен ".
Тръмп не уточни дамите поименно, само че стана ясно, че има поради Александрия Окасио-Кортес от Ню Йорк, Илхан Омар от Минесота, Аяна Пресли от Масачузетс и Рашида Тлаиб от Мичиган. Четирите са наричани от медиите в Съединени американски щати " Отбора " и са измежду най-активните критици на Доналд Тръмп.
Канадският министър председател Джъстин Трюдо, двамата претенденти за нов министър председател на Англия Борис Джонсън и Джереми Хънт, както и доста други политици, деятели и известни персони подлагаха на критика Тръмп за думите му. Дори политици от личната му партия, като депутатът Уил Хърд и сенаторът Тим Скот - единствените двама чернокожи републиканци в Конгреса, нарекоха изявленията на Тръмп " расистки и ксенофобски ". Никой от водачите на Републиканската партия в Конгреса, обаче, не направи коментар.
Известният сенатор републиканец Линдзи Греъм, който от време на време играе голф с Тръмп, назова четирите дами " комунистки " и " антисемитки " в изявление по телевизия Fox - медийният бастион на Тръмп. Но даже и той посъветва Тръмп да престане с персоналните нападки: " Цели се по-високо. Коментирай политиката им. В края на краищата, Съединените щати са етнически разнообразна страна ", сподели Греъм, който съобщи, че е приказвал персонално с Тръмп по въпроса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР