Протест. Сега: Протест блокира движението по главен път Е-79 при

...
Протест. Сега: Протест блокира движението по главен път Е-79 при
Коментари Харесай

Протест блокира движението по главен път Е-79 при Кресна; Прокуратурата ще чака Швейцария и по делото срещу Баневи

Протест.

" Сега ":

Протест блокира придвижването по основен път Е-79 при Кресна

От 14 20 ч основен път Е-79 в гр. Кресна е блокиран от протестиращи против общественото неравноправие, заяви БГНС. Протестиращите застанаха на пътя с желание да останат там колкото си може по-дълго. След 10 минути обаче бяха изтикани от числено превъзхождащата ги полиция и жандармерия. Освободено бе първо платното за Благоевград и София, а по-късно и това за Сандански и Кулата. Стигна се до къс конфликт. Протестиращите скандират " Мафия " и " Оставка " по адрес на държавното управление. Звучат патриотични песни, на пътя се играят хора. В Кресна са разположени 10 микробуса на полицията, а в Благоевград оповестеният за 14 ч. митинг не се състоя.

Наказания.

" Сега ":

Който гори отпадък - ще мете 30 дни в парка

Промяна в Наказателния кодекс, с която да се вкара общественополезен труд за хората, хванати да горят отпадъци и по този метод да замърсяват въздуха. Тази мярка ще предложат депутатите от ръководещата партия ГЕРБ, заяви шефът на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов.

Идеята е всеки, който гори отпадък, да чисти 20-30 дни градинки и паркове.

За да влезе глобата във допустимо най-кратък период, се употребява фактът, че сега Наказателен кодекс е отворен на 3 места по напълно други мотиви, в това число за подсилването на наказванията при случаи на домашно принуждение. Така действително текстът за замърсяването на въздуха ще може да влезе напряко на второ четене и да бъде признат скоростно.

Катастрофа.

" Монитор ":

Катастрофа в Подбалкана: Загинал и 7 потърпевши, след които 2 деца

Тежка кастрофа е станала на Подбалканския път покрай софийското село Саранци, съобщи БНР. По първична информация при тежкия случай, който е станал на разклона за село Саранци на 5 км. от София - има една починала жена на към 65 години и други 5-ма потърпевши.

Най-вероятната причина за злополуката е изпреварване с несъобразена скорост. На мястото на случая пристигнали четири екипа на Спешна помощ. Ранените са откарани в две столични лечебни заведения. От УМБАЛ " Света Анна " оповестиха, че при тях са настанени 59-годишен мъж и 39-годишна жена. Мъжът, който е карал една от колите, е с пневмоторакс, а дамата - с фрактура на подбедрица.

Насилие.

" Дума ":

Нинова сигнализира за принуждение в Кресна

Полицаи са упражнили мощ против протестиращи дами в Кресна през днешния ден, заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя се е срещнала с кмета на общината Николай Георгиев, който за повторно застава до протестиращите. Разбрах, че през днешния ден против дами, излезли да изразят свободно мнението си, е упортребена мощ и те са били блъскани, написа Нинова във Facebook.

Тя прибавя, че всеобщо в Благоевград се сформират актове на хората. " Властта се крепи с репресии. Миналата седмица бях осведомена, че на служителите на реда е казвано, че в случай че не спрат протестиращите, ще бъдат уволнени. Борисов, властническата власт и полицейщината не могат да спрат гнева и справедливите претенции. Всеки може да показва волята си свободно, в свободна и правова страна ", безапелационна е Корнелия Нинова.

Днес към 100 души от Кресна, Сандански и Блаоевград излязоха на митинг против високите цени на горивата. Те на няколко пъти прекъсваха придвижването по интернационалния път Е-79 в региона на Кресна.

Баневи.

" Сега ":

Прокуратурата ще чака Швейцария и по делото против Баневи

Информация от Швейцария може да се окаже основна за делото против Евгения и Николай Баневи. Това стана ясно от изявление на зам. основния прокурор Иван Гешев пред Нова телевизия. Според него от проверяващите са " установени " над 1 милиарда лева по сметки на Банев в швейцарски банки. Гешев призна, че за прокуратурата ще е много мъчно да потвърди, че Баневи са изпрали 1 милиарда лева, каквото обвиняване им е повдигнато.

" Пране на пари за 1 милиарда лева е доста сложна задача, признавам си. Колегите са окуражени да си свършат работата. Факт е, че в сметки на едно от лицата са установени над 1 милиарда лева в Швейцария. Според сътрудниците има задоволително доказателства, че те са попаднали там вследствие на това закононарушение - пране на пари. Това, което мога да кажа изрично, е, че сътрудниците са поискали от способените швейцарски управляващи да се запорират тези сметки. Предстои да забележим какво ще се случи ", съобщи Гешев.

Прокуратурата към този момент един път се провали в опит да потвърди пране на пари и данъчни закононарушения, свързани с активи в швейцарски банки. Такива обвинявания бяха повдигнати на някогашния зам.-председател на Народното събрание и народен представител от Движение за права и свободи Христо Бисеров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР