Протест се проведе тази неделя във Варна. Искането на протестиращите

...
Протест се проведе тази неделя във Варна. Искането на протестиращите
Коментари Харесай

Искат затваряне на Делфинариума във Варна

Протест се организира тази неделя във Варна. Искането на протестиращите е затварянето на Делфинариума. Те са пред неговата постройка, до момента в който вътре има зрелище. Надсловът на демонстрацията е " Вашето развлечение ги убива ".

Протестиращите имат три съществени претенции: възбрана за потребление на делфини за развлечение, възбрана за вноса и за развъждането нас морските бозайници в плен.

" Проблемът е, че съвсем всяка година в този делфинариум се ражда и умира едно бебе делфин, тъй като изискванията не са подобаващи за тях. Всички животни в този делфинариум са противозаконни. Според българското законодателство е неразрешено да се употребяват диви животни в плен за развлечение, в това число и делфини, в случай че тези делфини не са минимум трето потомство отглеждано в плен. В този делфинариум няма нито един делфин, който да е трето потомство в плен. Два са хванати в Куба преди 35 години и три, които са първо потомство – техните деца ", споделя Снежанка Бонева от организация " Последната клетка ", оповестява bTV.

От Делфинариума декларират, че не вършат нищо нелегално и че в случай че пуснат делфините на независимост, те няма да оцелеят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР