Протест с искане на оставката на министъра на околната среда

...
Протест с искане на оставката на министъра на околната среда
Коментари Харесай

Природозащитници на протест за оставка на Нено Димов

Протест с искане на оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов пред Министерския съвет. Организират го природозащитниците от интернационалната организация „ Световен фонд за природата”, които през вчерашния ден внесоха отчет за Национален парк "Пирин ".

"Спасихме Пирин към този момент! Искаме оставката на министър Нено Димов. Той предложи измененията в проекта за ръководство на Национален парк Пирин, с цел да разреши строителство и сечи! Правителството ги утвърди. Ние обжалвахме и спечелихме правосъдното дело на последна инстанция. Премиерът Бойко Борисов би трябвало да поеме политическата отговорност за противозаконното решение на Министерски съвет за Пирин и министърът на околната среда Нено Димов би трябвало да подаде оставка! Въобще не става дума за втората кабинка, за поминъка или за спорта на децата. Става дума за това по какъв начин страната работи единствено в интерес на своите стопански обръчи ", споделят природозащитниците.

Според тях в планината може да се развива целогодишен туризъм, без да се унищожава. Те са недоволни от политиката на Министерство на околната среда и водите по отношение на парк "Пирин " и „ Натура 2000”.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР