Протест с искане Делфинариумът във Варна да бъде закрит, организират

...
Протест с искане Делфинариумът във Варна да бъде закрит, организират
Коментари Харесай

Протест с искане Делфинариумът във Варна да бъде закрит ще се проведе днес във Варна

Протест с искане Делфинариумът във Варна да бъде закрит, провеждат през днешния ден бранители на животните. Протестът е с начален час 12:00 пред постройката на Делфинариума в Морската градина, научи Moreto.net.

Причината за това са случаите на мъртви бозайници и тяхното дресиране, като последният подобен беше от този август на бебе делфинче, умряло по време на зрелище съгласно очевидци.

" Случаят с умрялото бебе във варненския делфинариум това лято не е казус, а рутина в една промишленост, която поробва животни за облага и продава това като развлечение. От откриването му до през днешния ден, там са живели 25 делфина за които ни е известно. Повечето от тях са починали след къс и жесток престой, най-малко 15 от тях са били бебета. Колко още животни за които не знаем са " минали от там ", можем единствено да гадаем, защото делфинариумът не си прави труда да записва новородените бебета и да оповестява за умрелите животни в Министерство на околната среда и водите. Контролният орган от своя страна не счита нито това за проблем, нито обстоятелството че делфинариумът държи в плен и развъжда незаконно двойка морски лъвове от близо 2 години. Съществуването в плен предизвиква голямо страдалчество на тези чувствителни и интелигентни същества. Липсата на съответно пространство за придвижване, изкуствената среда, гладът, дресировките, шумните представления и инвазивните атракции като " плуване с делфин " трансформират живота в делфинариума в каторжнически пъкъл ", гласи постът на уредниците.

Те упорстват да се забрани потреблението на делфини за развлечение и тяхното размножаване в плен, като приканват всички, които са съпричастни към ориста на тези животни да се включат в митинга.

" Докато сходни отживели времето си уреди се затварят по целия свят, варненският делфинариум крои амбициозни проекти да уголемява своя обект, като с изключение на няколко спомагателни квадратни метра затвор за животните, концепцията е най-много да се построи и аквапарк и заведение върху близо 3 дка от територията на Морската градина. В 21-и век, робството не е развлечение! Животните не са атракция! Крайно време е този каторжнически лагер да бъде затворен ", показват още природозащитниците. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР