Протест пред Народното събрание ще посреща тази сутрин пристигащите на

...
Протест пред Народното събрание ще посреща тази сутрин пристигащите на
Коментари Харесай

Протест посреща днес депутатите, обезсмислили преференциалното гласуване на избори

Протест пред Народното събрание ще посреща тази заран идващите на работа депутати след вчерашното решение на правната комисия, обезсмислила преференциалното гласоподаване за претенденти за депутати, евродепутати и общински съветници. Това бе осъществено по предложение на Движение за права и свободи, с поддръжката на ГЕРБ, така наречен Патриоти и " Воля ". Българска социалистическа партия гласоподаваха " срещу ".
 Правната комисия обезсмисли преференциите, позволи резултатите от изследвания в изборния ден
Промените в Изборния кодекс на процедура унищожават преференцията, с която хората можеха да гласоподават за желания от тях претендент, даже да е финален в листата, и не бяха длъжни да поддържат първенеца и партиен любим. Според признатите текстове претендент от листата може да измести различен, единствено в случай че събере толкоз преференции, колкото са нужни за влизането на един народен представител, евродепутат или консултант. Така за пренареждане на листата ще са нужни най-малко 100 000 гласа .

Днес заличаването на опцията за същински избор ще бъде гласувано в пленарната зала от всички депутати.

" Призоваваме всеки, който не желае правото му да гласоподава за желан от него политически представител да бъде заличено, да стачкува. ГЕРБ се съюзи намерено с Движение за права и свободи против свободния избор на жителите, а така наречен патриоти са елементарни фигуранти в заговора против гласоподавателите. Трябва да ги спрем! Да излезем и да защитим опцията да избираме най-достойните претенденти ", се споделя в апела за митинга в страницата му във Facebook .

Той стартира сутринта, от 9 ч.

" Нека посрещнем депутатите уместно. Елате, преди да отидете на работа. Минете и в обедната си отмора. Само с напън можем да защитим правото си да посочваме желания от нас претендент в бюлетината и да запазим мажоритарния детайл в изборите ", приканват основателите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР