Протест пред Министерството на здравеопазването. В 11:00 часа лекари от

...
Протест пред Министерството на здравеопазването. В 11:00 часа лекари от
Коментари Харесай

Медици излизат на протест, искат оставката на Кацаров!

Протест пред Министерството на здравеопазването. В 11:00 часа лекари от болница " Лозенец " ще се съберат пред ведомството на здравния министър Стойчо Кацаров с искане за неговата оставка. Причината - започнатата от него процедура по вливането на многопрофилната болница " Лозенец " в Детската болница " Д-р Иван Митев ".

Според недоволните медици няма по какъв начин в постройката на някогашната държавна болница да бъде поместена и Педиатрията, тъй като няма задоволително места и е невероятно механически да се случи. Притесняват се и че ще изгубят работата си. Според тях посредством дейностите на Стойчо Кацаров ще се стигне до закриването и на двете лечебни заведения. 

Идеята на здравния министър е в двора на болница " Лозенец " да бъде издигната нова постройка за Педиатрията, това обаче ще отнеме няколко години, а до тогава двете лечебни заведения би трябвало да съжителстват дружно.

Министерство на здравеопазването задвижи процедурата по обединение на лечебни заведения " Лозенец " с Националната педиатрия

" Не става въпрос дали би трябвало да се строи или не, а това по какъв начин ще се направи и какви ще бъдат следствията от това. Те ще бъдат заличаване и на двете лечебни заведения ", съобщи шефът на болница " Лозенец " доцент Радосвет Горнев.

" В разгара на рецесията с COVID-19, когато сме се посветили на това и го правим без да вадим дивиденти от него, в навечерието на празниците ще се получи нещо, от което ще постара детското опазване на здравето и цялото общество ", сподели още той.

" В случая не просто прозират някакви нечисти ползи, а е явно, че има финансова полза. Къде е смяната и прекъсването на корупцията, когато два дни преди встъпването в служба на нов министър се взема решение да се закрива лечебно заведение и настоящ факултет към най-старото висше образователно заведение в България? ", разяснява една от лекарките в болничното заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР