Протест на таксиметрови шофьори от София се провежда пред Столичната

...
Протест на таксиметрови шофьори от София се провежда пред Столичната
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори искат увеличение на тарифите за превоз

Протест на таксиметрови водачи от София се организира пред Столичната община. Основното им искане е за нарастване на минималните и оптималните цени за таксиметров транспорт в София.

Протестиращите са единни в настояванията си. Основното им гледище е за актуализация на цените и понижаване на годишния налог. Казват, че множеството от тях към този момент са пред банкрут.

Искането ни е от 9 години. Тези цени по закон общината е длъжна да дефинира, което към този момент е направено. Но би трябвало и да ги актуализира един път годишно, което не е правено от 9 години. Става въпрос за 50% нарастване на цените, което значи минимална 1,15 за за километър денем и 1,32 през нощта, сподели Красимир Цветков, ръководител на Национален таксиметров профсъюз.

Искаме го тъй като горивото, на което всеобщо карат колите, метанът нарастна 110% за последния един месец. Застраховките през последната година скочиха с 34% нагоре, осигуровките от следващата година с по-високата минимална работна заплата също скачат. Затова би трябвало да се трансформират цените, другояче банкрутираме при тези разноски, сподели Петър Владимиров, Национален таксиметров профсъюз.

От 16.00 ч. митингът продължава като неопределен, палатков митинг пред постройката на Изпълнителната организация по автомобилна администрация. Таксиметровите водачи упорстват за оставката на шефа на организацията Бойко Рановски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР