Протест на таксиметрови компании срещу услугата Максим ЕООД подготвят от

...
Протест на таксиметрови компании срещу услугата Максим ЕООД подготвят от
Коментари Харесай

Таксиметрови компании протестират срещу нов Uber - Максим

Протест на таксиметрови компании против услугата " Максим " ЕООД приготвят от съюз " Такси ", заяви за news.bg ръководителят на Съюза Кирил Ризов.

Протестът, проведен от Инициативния комитет на водачите в София е против осъществяваните нерегламентирани транспорти на пасажери против възнаграждение на територията на България посредством приложението на " Максим ". Според уредниците, от към година посредством платформата се правят нерегламентирани транспорти на пасажери. По думите на Ризов това ставало и с коли, които не са обозначени като таксита и не са в наложителния жълт цвят.

Ползватели на Максим прецизират, че платформата свързва дееспособен таксиметров водач с пасажера . Има правила на прилагане - цена, маршрут, брой пасажери. Проблемът е, че посредством това мобилно приложение се прескачат самите компании, към които са таксиметровите водачи.
 „ Юбер” публично апелира възбраната в Лондон
„ Юбер ” публично апелира възбраната в Лондон

Повече от 40 000 водачи са наранени

" Такси Максим ООД от няколко години са на пазара и са съперници на всички нас. Дотук нещата вървяха, само че от 2018 година правят и транспорти по нерегламентиран метод с нерегламентирани коли и водачи без документи ", сподели пред news.bg Кирил Ризов.

Той съпостави тяхното нарушаването с нарушаването на Юбер. Според него те би трябвало да бъдат неразрешени.

В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) има произвеждане против " Максим " преди седмици , посочи Ризов. Таксиметровото приложение работи в София, Варна и Пловдив. Според него в София нерегламентираните транспорти гонят към ¼ от пазарния дял на такситата - стигнали са към 1000-1500 нерегламентирани коли. В столицата обичайно има към 6000 регламентирани таксита от 2000 година до момента , посочи Ризов.

Протестът на 21 март стартира от 14 часа на 7-ми километър на " Цариградско шосе " и ще прикючи към 16 часа пред храм-паметник " Св. Александър Невски ". По трасето на лъча по " Цариградско шосе " е възможно включването единствено и само на таксиметрови коли. Очакванията са да се включат към 5 000 таксита.

Протестът е подсилен от Националния таксиметров профсъюз, " Съюз такси ", Националния съюз на превозвачите в България, Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи в България, Асоциацията на таксиметровите синдикати в България.
Подкрепен е и от Инициативен комитет на водачите в София, в който са - Д. Ванев ( " Такси С експрес " ), Л. Костадинов ( " Радио Сухопътни войски такси " ), В. Тодоров ( " Йелоу 333 " ), Николай Ценов ( " За едно евро " ) и Д. Колев ( " О " К супертранс " ).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР