протест на розопроизводители от Карловск Стотици розопроизводители и берачи излязоха

...
протест на розопроизводители от Карловск Стотици розопроизводители и берачи излязоха
Коментари Харесай

Асфалтът за Карлово порозовя, производители изсипаха протестно продукцията си

протест на розопроизводители от Карловск Стотици розопроизводители и берачи излязоха на митинг и през днешния ден. Те блокираха основния път Пловдив-Карлово, както и подбалканския път София - Бургас в региона на Калофер. Причината за недоволството на хората са ниските изкупни цени на продукцията им. За да чуе настояванията им в Карлово дойде и министърът на земеделието и храните Румен Порожанов.
 рози митинг
Протестиращите изсипаха демонстративно розови листа по пътя. Заявяват, че не могат даже да покрият разноските си, поради ниските цени на продукцията.
 рози митинг
Кампанията по розобера е в разгара си, само че производителите посипват маслодайната роза по пътищата и изкореняват масиви с рози.
 рози митинг
Земеделският министър Румен Порожанов съобщи, че ще се бори за дотации на производителите и за законови промени.

Според протестиращите ниските изкупни цени от 1.80 до 2.50 лв/кг се дължат на картелно съглашение сред огромните компании в бранша.-->

Междувременно от полицията оповестиха, че блокирани са пътищата за Карлово от Пловдив и в региона на село Калояново. Автомобилите се отбиват в село Труд. Поради затрудненото придвижване, полицията моли хората авансово да изберат различен път на този сред Пловдив и Карлово.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР