Протест на работещите в Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“ (ИА АА“)

...
Протест на работещите в Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“ (ИА АА“)
Коментари Харесай

Автомобилна администрация на протест заради работното си време

Протест на работещите в Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ (ИА „ АА “), ще се организира тази събота от 12:30 ч. в София, на ъгъла на ул. Гурко и ул. Дякон Игнатий. Това оповестяват от Изпълнителната организация, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Работещите в ИА „ АА “ декларират, че са изрично срещу плануваното определяне на Сумирано пресмятане на работното време в Агенцията – заради следните аргументи: Сумираното пресмятане е ясно отречено от Европейската комисия с Директива 2003/88/ЕО за работното време – с която е даден краен период до 2011 година всички страни-членки да прекратят тази убийствена за работещите процедура. Българското законодателство продължава да е в нарушаване на европейското – макар многократните сигнали за това от съответни европейски органи.

От ИА „ АА “ декларират, че за горното те подхващат дейности за пускане на наказателна процедура от Европейска комисия против България. Според работещите в организацията Сумираното пресмятане не разрешава инспекторите по пътния надзор да продължат работа след края на работното време до довеждане докрай на дейностите по съответен случай, да вземем за пример произшествие на пътя, с цел да си изпълнят отговорностите, които не търпят отсрочване, ще би трябвало да нарушават закона. Те упорстват и че въвеждането на сумирано пресмятане е реплика на ограничения за застраховане сигурността на пътя, защото Агенцията няма функционалности по разпоредбите на придвижване, с това е ангажирана „ Пътна полиция “ и, че Агенцията не разполага с задоволително личен състав на пътя, с цел да обезпечи денонощен надзор. От организацията напомнят, че още през 2005 година към България е отправено предприсъединително условие да обезпечи най-малко 500 бр. инспектори, заети единствено с пътен надзор и разясняват, че това не се извършва и до през днешния ден: „ По документи “ сме 102 бр. инспектори, само че половината от нас са натоварени със напълно други действия, а не с пътен надзор. “, декларират още от Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР