Протест на работещите в градския транспорт затрудни движението в София.

...
Протест на работещите в градския транспорт затрудни движението в София.
Коментари Харесай

Протест на градския транспорт в София затрудни движението в час пик

Протест на работещите в градския превоз затрудни придвижването в София. Протестът е проведен от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ и се организира в кв. " Дружба " на последната спирка на линии тролей 4, и рейсове 88, 204, 304, 384.



Протестът стартира в 8.00 ч. Участниците в 8:30 прекратиха митинга и пуснаха придвижването на градския превоз в " Дружба 2 ", с цел да отидат на среща с кмета на София. Те обаче остават в протестна подготвеност. Дали ще се стигне до нови демонстрации зависи от диалозите им с Васил Терзиев.

" Протестът стартира с блокиране на придвижването на рейсовете в региона на квартал Дружба 2. Няма да има придвижване на тези транспортни средства от 8.00 до 8.30 ч. Колегите са в подготвеност да стартират шествие към Цариградско шосе, да бъде блокирано и то. Дали това ще се случи ще се разбере след срещата, която е планувана в 9,00 ч. в общината ", изясни Тодор Капитанов, специалист към КНСБ.



Транспортните чиновници упорстват за нарастване на заплатите с 30%. От синдикатът припомнят, че обещаните 37 млн. лв. за повишение на възнагражденията в бранша не са били обезпечени.

Вижте директното включване на Алекс Донев


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР