Протест на работещите в единствената у нас специализирана детска болница.

...
Протест на работещите в единствената у нас специализирана детска болница.
Коментари Харесай

Педиатрите от единствената специализирана детска болница излязоха на протест

Протест на работещите в единствената у нас профилирана детска болница. Те желаят по-високи заплати, отпадане на лимитите за банкет, и смяна на статута на лечебното заведение. Медиците предизвестиха, че през лятото част от отделенията ще бъдат затворени, с цел да могат да употребяват годишния си отпуск. Протестът поддържаха и родители, чиито деца са избавени в болничното заведение.


Александра е с тежка бъбречна непълнота. От бебе се лекува в детската болница.
Красимира Йорданова, майка на Александра: Тя е с в действителност тежка диагноза и с помощта на тези хора е здрава и още е с нас.
Работещите в болничното заведение споделят, че ниските заплати и дефицита на личен състав ги принуждават с изключение на за живота на децата, да се борят и за личното си оцеляване.

доктор Мария Гайдарова - н-к Клиника „ Нефрология и хемодиализа “ СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев “: Просто е въпрос на време нещата да спрат тотално да работят в този вид.  Протест на работещите в единствената профилирана болница по детски заболявания Протест на работещите в единствената профилирана болница по детски заболявания
Протест на работещите в единствената у нас профилирана болница по детски заболявания "Проф. доктор Иван Митев " в София. Педиатри и медицински сестри изляз...

В болничното заведение не доближават 30 медицински сестри. Често се работи изключително.
Силва Доцева - основна мед. сестра в СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев “: С тези заплати няма по какъв начин да притеглим нови хора.
Педиатрите желаят в къси периоди болничното заведение да получи специфичен статут.

доктор Адил Кадъм - педиатър, СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев “ : Няма да зависи финансирането ни от Здравната каса. Когато се обезпечат по-високи заплати, ще може да се притегли и нов личен състав.  Здравното министерство даде обещание финансова помощ за детската болница Здравното министерство даде обещание финансова помощ за детската болница
Единствената профилирана детска болница у нас може да остане без личен състав. Предупреждението е на педиатрите, работещи там. Заради ниските заплати и...
Жени Начева - зам.-министър на опазването на здравето: Настоящата профилирана детска болница ще се влее към новата детска болница, когато тя бъде построена. доктор Адил Кадъм - педиатър СБАЛДБ „ проф. Иван Митев “: Ако не получим подобен статут ще сме принудени да си тръгнем.
Баща на дете, лекувано в болничното заведение, прикани премиера и здравния министър:

Моля Ви чуйте тези хора. Не позволявайте на следващия ден още веднъж още един от тях да напусне. Нашите деца имат потребност от тези хора.

Заместник-министър Начева увери, че проблем с грижата за дребните пациенти няма да има. Препоръча на болничното заведение да построи незабавно звено и да показа разбор на активността си.

Работещите в детската болница възнамеряват още митинги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР