Протест на КНСБ се провежда пред Народното събрание. Днешната акция

...
Протест на КНСБ се провежда пред Народното събрание. Днешната акция
Коментари Харесай

Протест на КНСБ пред Народното събрание

Протест на КНСБ се организира пред Народното събрание. Днешната акция е продължение на акцията от септември: " Да защитим приходите от инфлация ".



Синдикатите са подготвили протестна празнична елха, на която са закачени техните пожелания и претенции, ориентирани към народните представители. От КНСБ са подготвили и дарове за депутатите.

" За народните представители сме подготвили две неща: първо - тази спонтанна елха, с която вместо дарове ще даваме претенции на народните представители. Днес носим и съответни законодателни текстове, с които да предложим на народните представители какво да трансформират, тъй че хората да получат растеж на приходите и да компенсират инфлацията, което е толкоз висока ", изясни основният икономист на синдиката Любослав Костов



" Нас не ни интересува към този момент дали ще има, или няма да има бюджет. Нас ни интересува в закона да се предложат текстове преди второ четене, които да разрешат и да подсигуряват растежа на приходите на хората, които не получиха подобен с актуализацията лятото, и на минималната заплата на 850 лв. ", добави Костов.

Ако настояванията на протестиращите не бъдат изпълнени, от КНСБ дават обещание да има още митинги, тъй като по думите им с наближаването на празниците средствата все по-осезаемо не доближават.

Автор: Алекс Донев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР