Протест на жителите на асеновградското село Червен блокира за кратко

...
Протест на жителите на асеновградското село Червен блокира за кратко
Коментари Харесай

Село иска вода с протест

Протест на жителите на асеновградското село Червен блокира за малко пътя Пловдив - Кърджали. В продължение на към 10 минути протестиращите пресичаха пешеходната пътека в центъра на селото, което затрудни придвижването по пътя сред двата града, заяви бТВ.

Хората са възмутени от хроничната липса на вода за питейни и битови потребности.

През лятото чешмите в Червен са сухи 14 часа в денонощието. Отскоро водата изчезва и за по няколко дни.

" Нямаме вода от много време, а в случай че има вода, няма налягане. От предходната сряда, не си припомням по кое време, не е употребена пералня ", споделя Александър Илиев, който е гражданин на селото.

Според ВиК - Пловдив водата би стигала за питейни и битови потребности, в случай че се употребява рационално.

" За страдание там има и няколко басейна, а огромна част от локалното население полива градини и тревни площи ", съобщи Антон Гълъбов, който е основен инженер на сдружението.

Кметът на село Червен Атанас Игнатов обаче оспорва изказванията.

" Това е безспорна неистина. Всеки басейн си има сонда и т, сондите им са по два литра в секунда. На 27 декември, по Коледа, беше спрян водният режим. Няма домати, които да виреят октомври, ноември и декември ", споделя той.

В Червен се заканват за обсада на пътя всяка седмица, в случай че не се вземат незабавно ограничения. Според водния оператор казусът може да се реши най-рано следващата година с нова сондажна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР