Протест на хотелиери и ресторантьори прерастна в национално недоволство с

...
Протест на хотелиери и ресторантьори прерастна в национално недоволство с
Коментари Харесай

Хиляди искат оставка на кабинета, жандармерия пази парламента

Протест на хотелиери и ресторантьори прерастна в национално неодобрение с искане за оставка на кабинета. Първоначално пред Народното събрание се бяха събрани няколкостотин протестиращи, представители на хотелиерския отрасъл. Исканията им са за по-ниско Данък добавена стойност и други промени в закона, обвързван с този отрасъл. Към недоволните с жълти жилетки обаче се причислиха и стотици представители на дребния и междинния бизнес, които упорстват за анулация на Наредба 18, обвързвана с касовите апарати. Малко по-късно групата се усили и с гневни перничани, които излязоха с апели за оставка на цялото държавно управление.

Така, единствено за няколко часа, пред Народното събрание множеството се усили доста. Развяха се национални флагове, а виковете са за оставка на кабинета. За малко протестиращите блокираха придвижването по бул. Цар Освободител ", стигна се и до конфликти с полицията. Спешно пред Народното събрание бяха изпратени спомагателни бусове с жандармеристи, които сложиха шлемовете и подвигнаха щитове против протестиращите, които напираха към основния вход на Народното събрание.
Основната маса от протестиращи са последователи на партия “Възраждане” с водач Костадин Костадинов. Към тях се включиха и членове на гражданска платформа “Изправи се.бг” на Мая Манолова. Депутати от опозицията също бяха при недоволните.
Според очевидци, хората са над 3000.
Квесторите предизвестяват депутати и чиновници на Народното събрание да не стоят пред прозорците.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР