Протест и празнично шествие на Празника на розата. Хиляда колоритни

...
Протест и празнично шествие на Празника на розата. Хиляда колоритни
Коментари Харесай

Протест и празнично шествие на Празника на розата

Протест и празнично шествие на Празника на розата.

Хиляда колоритни мъже и дами в носии от цялата страна извършиха централния бул. на Казанлък за първото шествие на розоберачите във Фестивал на розата и най-дългото хоро, виждано в Града на розите.

Община Казанлък възвръща остарелия бит на респект към поминъка на жителите на Долината на рози и подари охолно прекарване за стотиците посетители на Казанлък, пристигнали за атрактивното шествие.

ПРОТЕСТ И ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ НА ФЕСТИВАЛА НА РОЗАТА - СНИМКИ

С песни, национални хора, музика и доста розов цвят участниците в пъстрия церемониал извършиха централния площад, с цел да дадат начало на 11-то издание на националното надиграване "Тъпан бие, хоро се вие ". Организаторите от Народно читалище "Жар – 2002 " получиха премията на Община Казанлък за най-многобройно посетено събитие, която се връчва за първи път тази година.

С усмихнатите насоки на движимостите танцьори задграничните посетители на Казанлък направиха първите си стъпки в красивото българско хоро.

В същото време в Стрелча производители хръвляха чували с рози по земята в символ на митинг.

При тях отиде и омбудсманът Мая Манолова.

Протестиращите желаеха Закон за маслодайната роза, годишни дотации, обезпечена минимална изкупна цена, която да е 3 лева за кг розов цвят, както и да спре вносът от Турция.

Мая Манолова съобщи, че ще упорства секторът да получи 16 млн. лева от страната, като тази помощ да стигне и до дребните розопроизводители, които не са регистрирани като аграрни стопани.

За задачата обаче те ще би трябвало да платят 4-5 осигуровки за няколко месеца обратно. Манолова добави, че ще упорства тази помощ от страната да бъде изплатена на розопроизводителите още до края на тази акция.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР