Протест и контрапротест заради АЕЦ Белене се проведе в столицата.

...
Протест и контрапротест заради АЕЦ Белене се проведе в столицата.
Коментари Харесай

За и против АЕЦ Белене: От проект от лъжи до евтина и рентабилна централа

Протест и контрапротест поради АЕЦ " Белене " се организира в столицата. От едната страна против плана застанаха от " Демократична България ", а АБВ провежда собствен протест, на който поддържа градежа на централата.
" АЕЦ " Белене " е план от неистини. Бойко Борисов сподели до какво степен е подготвен да лъже българите в очите в името на проруските ползи в България. Затова сме тук - да желаяме оставка " , съобщи Христо Иванов от " Демократична България ".

" Ние сме за това в българската политика да има ясно вдишване на отговорност. Бойко Борисов, който се крие зад АБВ, излъга своите гласоподаватели - той не се е явявал с стратегия, която включва построяването ѝ. Не се е явил с стратегия, която допуска отвод от правосъдна промяна и влизане в банковия съюз, което значи да храним гнили ябълки в банковата система ", добави още той.
" Възобновяването на този рисков, стопански неплатежоспособен, софтуерно стар план, е гибелен за българските геополитически, финансови и екологични ползи. Това е завой към Кремъл и рестарт на краденето. АЕЦ „ Белене " е машинация по отношение на българските гласоподаватели и съставлява фрапантно отклоняване от европейския път и опит енергийната взаимозависимост на България от Русия да бъде невъзможна за превъзмогване през идващите десетилетия ", настояват още от " Демократична България ".
От своя страна от АБВ се оповестиха твърдо в поддръжка на построяването на централата.

Новият водач на партията Румен Петков застъпи изказванието, че възобновяването на плана даже е закъсняло.
" Държавното присъединяване в плана АЕЦ „ Белене” е належащо изискване за гарантиране на сигурността " , сподели президентът на Република България за интервала 2002-2012 Георги Първанов по време на митинг на АБВ.
„ Идеята на митинга е още веднъж, за следващ път да дадем своето рамо за това да падне мораториумът в Народното събрание, да се форсира строителството и в бъдеще да имаме нова атомна централа „ Белене”, която ще даде чиста сила, ще обезпечи доста работни места, ще може да генерира вложения в бюджета и българската стопанска система за десетки милиарди . Подсигуряването, гаранцията в региона на Белене е неведнъж по-високо от това, което се изисква”, сподели още Първанов, представен от Фокус.
По думите му в света няма губеща нуклеарна централа и никога построяването на централата може да е над 10 милиарда евро .
„ Това е една от най-евтините централи , които се строят сега. Смятам, че макар закъснението, това е доста доходоносен план ”, добави още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР