Протест и автошествие срещу водния режим в Перник и областта.

...
Протест и автошествие срещу водния режим в Перник и областта.
Коментари Харесай

Перничани с автошествие заради безводието в града

Протест и автошествие против водния режим в Перник и региона. Недоволни се проведоха в обществените мрежи и оповестиха маршрут, който стига и до автомагистрала Струма, съобщи.

Язовир „ Студена ” е празен, а поради рецесията през последните два дни имаше разпити и арести, в това число на министъра на околната среда и водите в оставка Нено Димов. 

Протестиращите желаят трайни решения за снабдяването на Перник с вода, безплатна държавна помощ за общината и отговорност от  отговорните за рецесията .
„ Разделили сме настояванията си по подготвеност. Най-важните претенции към общината са спешният щаб всекидневно посредством интернет страница да осведоми популацията за всичко, което се прави, обвързвано с водната рецесия. Взети решения, набелязани ограничения, рекомендации ”, съобщи една от организаторките на шествието – Камелия Радева.

" Няма да се заблуди обществеността, че ще се овладее националното неодобрение. Всички по веригата, които са забъркани в ръководството на водата би трябвало да бъдат уволнени, с цел да сме спокойни, че прокуратурата работи обективно ", сподели още тя.
-->
Исканията към страната са да се вземат трайни решения за доставяне на община Перник с вода. Също по този начин да се преструктурира цялото ръководство на водния запас в България, тъй като очевидно това до момента не е правено. След Перник ще има и други градове. Режимът не се съблюдава ”, добави Ирена Ширенкова.

Пускаш пералнята, по-късно стопира водата и приключваш. Влизаш в банята и водата стопира . Ти си правиш сметка, че по графика има вода, само че я няма. Надявам се тия акции и оставки да не са прахуляк в очите на ръководещите ”, споделя Чавдар Сотиров.

Автошествието ще продължи до 15 часа. То ще се раздели на два лъча - единият ще продължи към бул. " Юрий Гагарин ", а другият към Автомагистрала " Струма ". Най-вероятно там ще има обсада.
Протестиращите заплашиха, че в случай че няма решение, идващият събирателен пункт ще бъдат жълтите павета в столицата идната седмица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР