Протеините (белтъчините) са основни градивни единици в клетъчните структури на

...
Протеините (белтъчините) са основни градивни единици в клетъчните структури на
Коментари Харесай

Протеин: Най-вкусният и здравословен начин за отслабване

Протеините (белтъчините) са съществени градивни единици в клетъчните структури на живите организми. Основното, което следва да запомните, е тяхната роля в храненето ни – да оказват помощ на човешкото тяло да се обновява, пораства и развива.

Пълноценното действие на човешкото тяло изисква консумация на несъмнено количество аминокиселини всеки ден. Тях то си набира, като смила белтъците (протеин) в храната и усвоява аминокиселините, от които са построени протеините.

Ако количествата белтък в храната на индивида са трайно занижени, тялото реагира със занимателен напредък, загуба на мускулна и органна маса (самоизяжда се), боледуване и даже гибел.

След това малко показване, идва ред на главния въпрос:

Как приемът на протеин може да помогне за намаляване?

Протеинът е най-важното хранително вещество за отслабване и реализиране на добре изглеждащо тяло.

Високият банкет на протеин, потвърдено форсира метаболизма, намалява апетита и повлиява позитивно върху хормони, които са тясно свързани с регулацията на тежестта, като грелин, GIP и GLP-1 (хормони за ситост).

Протеинът ще спомогне в отслабването и загубата на мазнини даже в най-проблемните области посредством доста на брой дейности и механизми.

В тази публикация ще научите за резултатите на протеина върху загубата на килограми и отслабването.

Протеинът трансформира равнищата на няколко регулиращи телесното тегло хормона

Теглото интензивно се контролира от мозъка, изключително в региона наречена хипоталамус.

За да може мозъкът да дефинира тъкмо по кое време и по какъв брой да се храни, той обработва голям брой друга информация.

Някои от най-важните сигнали към мозъка са хормоните, които се трансформират в отговор на храненето.

По-високият банкет на протеин, потвърдено покачва равнищата на GLP-1 и холецистокинина (хормони, който потискат апетита и имат голямо значение за намаление на теглото), до момента в който в това време редуцира хормона грелин (при високи граници усещаме апетит, а ниски граници потискат и контролират апетита).

Когато одобряваме по-големи количества протеин, също така натурално ще понижим признатите количества на въглехидрати и мазнини.

Това са 2 разнообразни механизми, с които протеинът ще помогне в загубата на килограми и отслабването.

Професионален съвет: Когато се цели намаляване, предлагам да консумирате източниците на протеин при започване на вашите хранения със зеленчуци и вода. По този метод ще редуцирате приема на други по-калорични избори.

Накратко: Протеинът дейно контролира равнищата на хормони, които дават отговор за апетита и възприятието на апетит. В същото време по-голям банкет на белтъчини натурално редуцира други макронутриенти (мазнини, въглехидрати), като по този метод автоматизирано ще приемате по-малко калории – 2 разнообразни механизма, които ще ви оказват помощ в отслабването.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР