Протеинът (протеин) е основен градивен елемент за нашето тяло. И

...
Протеинът (протеин) е основен градивен елемент за нашето тяло. И
Коментари Харесай

Това са НАЙ-богатите на протеини зеленчуци!

Протеинът (протеин) е главен конструктивен детайл за нашето тяло. И малко на брой ще оспорят преимуществата на естествените източници на протеини пред синтетичните. Яйца, месо, зеленчуци, морски блага - всичко това са храни, съдържащи огромно количество протеини, само че всички те имат свои лични характерности. Списъкът на храни с високо наличие на протеини е пред вас.

Споровете за въглехидратите, мазнините и тяхното влияние върху тялото ни се водят от дълго време. Почти всички специалисти обаче единомислещо декларират, че протеинът е доста значим.

Яденето на храни, богати на протеини, има доста позитивни аспекти. Той предизвиква загубата на тегло, усилва мускулната маса и построява мощ. И това са единствено някои от преимуществата.

Много специалисти в региона на здравословното хранене и фитнеса са уверени, че целесъобразният дневен банкет на протеини не е задоволително висок.

Вярвате или не, има зеленчуци, които могат да бъдат част от ядене с високо наличие на протеини и освен тъй като сте ги поставили са сред сдвоени пържоли или сте ги комбинирали с пилешко на скара.

Кои са тези зеленчуци?

1. Броколи

Този вид зеле заема водещо място по наличие на протеини измежду зеленчуците ( 100 г зеле съдържа 3 г чист протеин ), а също по този начин е и склад на витамини и минерали, по този начин нужни за нашето здраве - витамини А, В, Е, С, К, фибри, йод, фосфор и други микроелементи.

Броколите съдържат и биоактивни хранителни субстанции, които оказват помощ в битката с раковите кафези.

Освен това броколите са с ниско наличие на калории: единствено 30 кkал на 100 година

2. Брюкселско зеле

Това дребно зеле съдържа доста количество първокачествен и елементарно смилаем протеин ( към 4 г на 100 г зеле ).

Също по този начин е наситено с фибри, витамин С, фосфор, провитамин А.

Подобно на множеството зеленчуци, той е с ниско наличие на калории, което му разрешава да се вписва идеално в диетата на хората, които се пробват да смъкват непотребни килограми. Хранителната стойност е 43 кkал на 100 г артикул.

3. Грах

100 грама грах съдържат малко над 4 грама протеин. Също по този начин е източник на витамин А, С, тиамин, фосфор и желязо. Освен това е потвърдено, че забележителните количества витамини и фолиева киселина в граха понижават риска от сърдечни болести.

Порция грах също съдържа 5,5 грама фибри. Добавете я към салата, сервирайте с пилешки гърди или  прибавете грахта към паста  в ден с високо наличие на въглехидрати.

Съдържание на протеин на 100 г: 4,3 г
 Ето кои са най-подходящите плодове и зеленчуци за засаждане през есента Ето кои са най-подходящите плодове и зеленчуци за засаждане през есента
Лятото е време за развъждане на обичаните плодове, зеленчуци, билки и подправки и събиране на реколтата, само че не е единственият сезон, в к...

4. Аспержи

Ако в миналото сте упражнявали за спортно събитие, евентуално към този момент сте осведомени със силата на аспержите. Всъщност тези стройни, зелени зеленчуци несъмнено са били чест клиент на чинията ви. В допълнение към потребните диуретични свойства - казвате довиждане на задържането на течности и сложното намаляване! - аспержите се смятат за извънредно богат на протеини представител на растителния свят. Само 100 г съдържат 2,4 г протеин.

Аспержите също са източник номер едно на витамин К, както и на калий и антиоксиданти.

Съдържание на протеин на 100 г: 2,4 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР